22 Ιουλ 2015

Η πτώση της τιμής πετρελαίου οδηγεί τη Ρωσία στη χειρότερη κρίση εδώ και δύο δεκαετιες

Για μία οικονομία της οποίας η ζωή κρίνεται από την τιμή του πετρελαίου, η τελευταία πτώση των τιμών θα μπορούσε να σημάνει μία επιμήκυνση της κρίσης μέχρι και το τέλος του 2016, κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα στην μεγαλύτερη κρίση που έχει περάσει εδώ και δύο δεκαετίες.

Το 2009, η κρίση στη Ρωσία φαινόταν πως θα εξισορροπηθεί, αφού το πετρέλαιο επέδειξε άνοδο της τάξεως του 40%. Η ανάκαμψη του μαζούτ έχει σταματήσει τις τελευταίες εβδομάδες, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τις εγγυήσεις της κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016, ενώ πιέζεται ο προϋπολογισμός μίας οικονομίας η οποία βρίσκεται στο χείλος του χειρότερου ελλείμματος εδώ και 5 χρόνια.
Τα προβλήματα στην αγορά πετρελαίου θα τεστάρουν κατ'αυτό τον τρόπο την αισιόδοξη στάση του Vladimir Putin, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως τα χειρότερα της κρίσης για τη Ρωσία, είχαν περάσει. Η κυβέρνησή του θα πιεστεί πριν από τις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του '16, αφού η ING Bank NV υπολογίζει πως η χώρα θα χρειαστεί την τιμή στα 80 δολάρια το βαρέλι για να εξισορροπηθεί ο προϋπολογισμός. Εάν το μαζούτ παραμείνει στα 60, τότε θα υποστεί οικονομική συστολή.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.