25 Ιουλ 2015

Η Poseidon Containers Holding του Γ.Γιουρούκου εισέρχεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο




Αίτηση για την εισαγωγή της στην αμερικανική χρηματαγορά υπέβαλε  η Poseidon Containers Holding, συμφερόντων Γιώργου Γιουρούκου, με στόχο  να αντλήσει  250 εκατομμύρια δολάρια από τη δημόσια προσφορά.

 Η εταιρεία αποτελεί joint venture μεταξύ του  Έλληνα πλοιοκτήτη της Kelso & Company, αλλά και του Maas Capital Investments. Θα  προσφέρει 13,4 εκατομμύρια  μετοχές στην τιμή των 14 μέχρι 16 δολαρίων τη κάθε  για  να αντλήσει κεφάλαια ύψους 215 εκατ. δολαρίων. Επίσης και οι underwriters έχουν διορία 30 ημερών, προκειμένου να αποκτήσουν 2,3 εκατ. μετοχές, με 15 δολάρια τη μια.
Η  Poseidon σκοπεύει να χρησιμοποιήσει 85,8 εκατ. δολάρια για  να χρηματοδοτήσει μέρος της αγοράς τεσσάρων containerships μεταφορικής ικανότητας  8.063 teu το καθένα έναντι 219,2 εκατ. δολαρίων.
Και τα τέσσερα πλοία είναι ναυπήγησης από το 2004 μέχρι το 2006 και είναι ναυλωμένα για περίοδο από 37 μέχρι 40 μήνες έναντι 34.500 δολαρίων την ημέρα, το ένα.
Το IPO της Poseidon στηρίζουν ως ανάδοχοι οι Morgan Stanley, Deutsche Bank Securities , UBS Investment Bank, η Citigroup, η Jefferies, η ABN Amro, η DVB Capital Markets, η Credit Agricole, και η Unicredit Capital Markets.

Πριν  από 21 χρόνια, σε ηλικία 29 ετών, ο Γιώργος Γιουρούκος,  ίδρυσε μαζί με τον Άγγελο  Στέγγο την  Technomar.
Το 2010  στην   εταιρεία μπήκαν επενδυτικά κεφάλαια από  το Kelso and Maas Capital Investments, ένα από τα 13 funds  που έχουν επενδύσει σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες. Ιδρύθηκε το 1971 και  το  επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο έχει κεφάλαια ύψους 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Δραστηριοποιείται σε 90 χώρες. Επικεφαλής  του  fund είναι ο  Frank T. Nickell, πρώην στέλεχος της BlackRock.  


Από τη συνεργασία αυτή προέκυψε η Poseidon Containers Holdings που  έχει έδρα τον Πειραιά. Διαθέτει  στόλο από 18 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 89.781 TEU και μέσου όρου ηλικίας τα 11,3 χρόνια, όσο είναι  και ο μέσος όρος ηλικίας του παγκοσμίου στόλου.


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.