20 Ιουλ 2015

Ακτοπλοϊκές: Σκέψεις για να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ

Σχέδια για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή των εισιτηρίων της ακτοπλοίας για τους επιβάτες αναζητούν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.
Ο συντελεστής από 13% ανέβηκε στο 23% για τοςυ επιβάτες, απειλώντας με οικονομικό έμφραγμα τις εταιρείες οι οποίες ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα χρέη τους να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο ΦΠΑ που ίσχυε μέχρι και χθες, Κυριακή, στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ήταν 13% για τους επιβάτες και 23% στα οχήματα και φορτηγά.
Η ακτοπλοία πλήττεται από τις αρχές Ιουλίου με τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως με τον έλεγχο των τραπεζικών κεφαλαίων (capital controls). Οι μειώσεις στις κρατήσεις εισιτηρίων άγγιξαν και το 70% ενώ αρχικά μειώθηκε και η ζήτηση των εισιτηρίων. Με το άνοιγμα των τραπεζών και την καλυτέρευση της ψυχολογίας του επιβατικού κοινού ήρθε η αύξηση του ΦΠΑ για να θέσει νέους προβληματισμούς.
Σε πρώτη φάση οι εταιρείες σχεδιάζουν να απορροφήσουν οι ίδιες την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου σε ορισμένες κατηγορίες, ενώ άλλες θα κάνουν νέες εμπορικές εκπτώσεις για να προσελκύσουν το επιβατικό κοινό.
Ήδη η ANEK LINES, προχωρά σε παροχή 22.000 εισιτηρίων σε προνομιακές τιμές, σε όλα τα δρομολόγια προς και από τα Χανιά. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει 11.000 εισιτήρια που θα κοστίζουν μόλις 20 ευρώ (τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και 11.000 εισιτήρια με 20% έκπτωση, στην οικονομική θέση.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.