15 Ιουλ 2015

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το 52ο Ράλλυ Αιγαίου



 

O Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Δεληγιάννης,  έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε έξι χρόνια.
Την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του « 52ου Ράλλυ Αιγαίου»σηματοδότησε σήμερα η  συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΟΙΑΘO ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, αυτή τη χρονιά εξαιτίας των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί στις 18-19/7 και 25-26/7 με ιστιοδρομίες στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του νοτιοδυτικού Αιγαίου.

« Όλοι μας ζήσαμε το τελευταίο διάστημα άκρως πιεστικές ψυχολογικές καταστάσεις και αβεβαιότητες. Αποτέλεσμα τούτων είναι η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και την έκφραση αδυναμίας μεγάλου αριθμού πληρωμάτων να αντιμετωπίσουν τα έξοδα συμμετοχής στον αγώνα ( διανυκτερεύσεις, εστίαση, μεταφορά εξοπλισμού κλπ ) αποφάσισε να τροποποιήσει το αγωνιστικό μέρος ματαιώνοντας τις επισκέψεις σε Άνδρο και Σκύρο. Αντ΄ αυτού θα εκτελεστούν δύο διαδρομές ανοικτής θαλάσσης με εκκίνηση από τον Φαληρικό Όρμο. Στην πορεία, άνω του μισού αιώνα του Ράλλυ αιγαίου, μόνο μία φορά δημιουργήθηκε ανάλογο πρόβλημα. Ήταν το 1974 με την επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, τότε αναγκάστηκε ο ΠΟΙΑΘ να ακυρώσει τη διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.
Το Ράλλυ Αιγαίου είναι η πρώτη ελληνική διοργάνωση που έφερε χορηγία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και αυτή τη χρονιά τα παγωτά ΕΒΓΑ θα είναι ο επίσημος χορηγός της διοργάνωσης. « Η ΕΒΓΑ έχει συνδέσει το όνομά της με το ελληνικό καλοκαίρι. Θα είμαστε κοντά στους ιστιοπλόους, σε όλους τους σταθμούς και θα τους προσφέρουμε στιγμές δροσιάς», δήλωσε η υπεύθυνη μάρκετινγκ της εταιρείας, Παναγιώτα Σαγρή.
Η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί από τα κανάλια Novasports. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου θα βρίσκεται στα κανάλια Novasports. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, εμείς παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε δίπλα στην ιστορική αυτή διοργάνωση, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα της ιστιοπλοΐας και γεμίζοντας παράλληλα τις οθόνες των συνδρομητών μας με πολύ όμορφες εικόνες από τις ελληνικές θάλασσες.





Οι μεταδόσεις των καναλιών Novasports, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 17 Ιουλίου με μία εκπομπή - αφιέρωμα στο περσινό 51ο Ράλλυ Αιγαίου. Από το Σάββατο 18 Ιουλίου και για τα 2 Σαββατοκύριακα 18,19 και 25 ,26 Ιουλίου το βράδυ στις 22:30, η Novasports Sailing Team αποτελούμενη από τον Παντελή Λώλη, τις κάμερες εν πλω και την ομάδα παραγωγής των αθλητικών καναλιών της Nova, θα μεταφέρουν τις εξελίξεις της ημέρας σε μία δεκαπεντάλεπτη ενημέρωση. Την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 22:30, θα μεταδοθεί η τελευταία εκπομπή από τις διαδρομές του αγώνα, ενώ την Τετάρτη 29 Ιουλίου οι συνδρομητές θα απολαύσουν μία εκπομπή-ανασκόπηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου με όλες τις μεγάλες στιγμές των αγώνων, τα παραλειπόμενα, αλλά και κυρίως τους τερματισμούς και τις απονομές στους νικητές», τόνισε η διευθύντρια προγράμματος της NOVA, Αγάπη Κεγαλογιάννη.
Στην εφετινή διοργάνωση του «Ράλλυ Αιγαίου» θα πάρουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της χώρας ενώ θα τρέξουν και κάποια από τα καλύτερα σκάφη. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης. «Τα συναισθήματα μου εφέτος είναι αντικρουόμενα: ως φίλος του αθλήματος χαίρομαι που θα διεξαχθεί ο αγώνας αλλά ως αθλητής θα βγω… έξω από τα νερά μου. Η φετινή νίκη θα κριθεί περισσότερο στις τεχνικές λεπτομέρειες και λιγότερο στη ναυτοσύνη. Αυτό αποτελεί πρόκληση. Θεωρώ φαβορί το πλήρωμα του «Black Jack» με κυβερνήτη έναν από τους κορυφαίους ιστιοπλόους τον Τάκη Μάντη», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε έξι χρόνια.
Ο δευτεραθλητής Ευρώπης, Τάκης Μάντης, «επέστρεψε» τον τίτλο του φαβορί στον Δημήτρη Δεληγιάννη: «Δεν δέχομαι τον τίτλο του φαβορί. Υπάρχουν πολλοί καλοί ιστιοπλόοι και θα τρέξουν τα καλύτερα σκάφη. Εύχομαι να έχει καλό καιρό και να απολαύσουμε τους αγώνες», τόνισε ο κορυφαίος σκίπερ των «470».

Στην συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου: « Η ιστορική διοργάνωση εξυπηρετεί εθνικούς λόγους, προβάλλει το Αιγαίο μας και την Ελλάδα. Φέτος, αυτές τις δύσκολες στιγμές, μας δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ως διοργάνωση βοηθάει την Ελλάδα αλλά και τον κλάδο της αθλητικής δημοσιογραφίας καθώς δίνει δουλειά σε συντάκτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.