21 Ιουλ 2015

Άρωμα γυναίκας στο « 52ο Ράλλυ Αιγαίου»




Πρωταγωνιστικός είναι τα τελευταία χρόνια ο ρόλος των γυναικών στο Ράλλυ Αιγαίου. Καθημερινά ολοένα και περισσότερες Ελληνίδες μαθαίνουν ιστιοπλοΐα και ο χρόνος έχει δείξει ότι, όπως και οι Έλληνες, έχουν στο DNA τους την αγάπη για τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη. Στο «52ου Ράλλυ Αιγαίου», το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, σε σκάφη και των τριών κατηγοριών που διεκδικούν διακρίσεις στη θέση του κυβερνήτη ή του συγκυβερνήτη βρίσκεται μία… απόγονος της Μπουμπουλίνας. Ιδιαίτερα η κατηγορία των IRC όλα δείχνουν ότι η ρότα για μετάλλιο θα χαραχτεί από γυναικεία χέρια.

Στα ORCi R/C στο τιμόνι του σκάφους, «Απήδαλος Ναυς - Aegaion Ασφαλιστική» (είναι στην 3η θέση ύστερα από δύο ιστιοδρομίες) βρίσκεται η αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και παγκόσμια πρωταθλήτρια των 420, Αλίκη Κούρκουλου. Η ιστιοπλόος έχει πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις του ΠΟΙΑΘ και μετέφερε την εμπειρία της από τις κατηγορίες τριγώνου στην ανοικτή θάλασσα. «Οι γυναίκες μπορούν να ανταπεξέλθουν κάποιες φορές καλύτερα και από τους άντρες σε ένα απαιτητικό αγώνα όπως το Ράλλυ Αιγαίου. Η οργανωτικότητα και η αντοχή τους είναι χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας άθλημα καθώς όλη η χώρα μας βρέχεται από θάλασσα. Όλοι θα έπρεπε να έχουν έστω τις βασικές γνώσεις και φυσικά πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί κάποιος να το ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και να το ευχαριστηθεί. Οι γυναίκες πρέπει να μπορούν να κάνουν όλα όσα τις ευχαριστούν σε όλες τις ηλικίες», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.   


 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η εξέλιξη του αγώνα στα IRC. Οι πρώτες δύο ιστιοδρομίες έφεραν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης το «Dragon» με την Βιργινία Εθνοπούλου στο τιμόνι του. «Έχω τρέξει σε πολλά Ράλλυ Αιγαίου και χαίρομαι που βλέπω ότι οι γυναίκες έχουν ενεργή συμμετοχή και πρωταγωνιστούν», τόνισε η έμπειρη ιστιοπλόος. Στη δεύτερη θέση είναι το «Ursus Minor» με συγκυβερνήτρια τη Χριστίνα Μαζαράκη. Η Χριστίνα είναι μόλις 14 ετών και έχει, ήδη, κερδίσει το δικό της τίτλο που δεν είναι άλλος από αυτόν της μικρότερης καπετάνισσας του ιστορικού αγώνα. «Βοήθησα όσο μπορούσα. Τη νύχτα είχα εγώ το τιμόνι και μου αρέσει που τρέχω στον κορυφαίο αγώνα της ανοικτής θάλασσας. Θα με βοηθήσει και στην ιστιοπλοΐα των ολυμπιακών κατηγοριών», δήλωσε η 14χρονη η οποία αγωνίζεται στην κλάση 420.
 Τα παλαιότερα χρόνια δεν υπήρχαν πολλές γυναίκες που να ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας. Πριν από μερικά χρόνια, ο κυβερνήτης Τάκης Στρούζας και το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα του «ZantinoWind»  απέδειξαν ότι οι γυναίκες μπορούν να αγωνίζονται και να πρωταγωνιστούν ακόμα και σε μία υψηλών απαιτήσεων διοργάνωση, όπως το Ράλλυ Αιγαίου.
Στο εξωτερικό πολλές αθλήτριες των ολυμπιακών κατηγοριών παίρνουν μέρος και διακρίνονται σε μεγάλους αγώνες ανοικτής θάλασσας. Στον τελευταίο αγώνα του Volvo Ocean Race ανάμεσα στους πρωταγωνιστές που έκαναν το γύρο του κόσμου ήταν και ένα γυναικείο πλήρωμα. «Τρανό παράδειγμα για το πόσο ταιριάζει η ιστιοπλοΐα στη γυναίκα είναι η συμμετοχή αμιγώς γυναικείου πληρώματος στο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό γεγονός του κόσμου, τον γύρο του κόσμου Volvo Ocean Race», δήλωσε η Αλίκη Κούρκουλου.
Η Ελλάδα διαθέτει πολλές και άξιες ιστιοπλόους και, όπως όλα δείχνουν, αποτελεί θέμα χρόνου για να δούμε να αγωνίζεται και στο Ράλλυ Αιγαίου ένα αμιγώς γυναικείο πλήρωμα.  

Το «52ο Ράλλυ Αιγαίου» θα συνεχιστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26/7). Χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ που δροσίζουν τα πληρώματα, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVASPORTS. Οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν όμορφες εικόνες με συναρπαστικές ιστιοδρομίας και από το site www.aegeanrally.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.