31 Ιουλ 2015

Αυλαία με ρεκόρ για το Volvo Ocean Race 2014-15

Με θρίαμβο της ιστιοπλοϊκής ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν εννέα μήνες ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος του Volvo Ocean Race 2014-15, με τα σκάφη να τερματίζουν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας!

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis) www.newsauto.gr
Στη μακρά ιστορία του θεσμού, που έφτασε αισίως τα 41 χρόνια, το ενδέκατο Volvo Ocean Race θα καταγραφεί ως ο πλέον επιτυχημένος από πλευράς προβολής και επικοινωνίας αγώνας, ως αυτός που μαγνήτισε για μήνες φίλους και μη της ιστιοπλοΐας σε όλο τον κόσμο. Ήταν αναμφίβολα μία διοργάνωση που δικαίωσε τη Volvo Cars και το Volvo Group, τις δύο εταιρείες «ιδιοκτήτριες» του θεσμού, για την επιλογή τους να επενδύσουν στην ιστιοπλοΐα!
Η έμπνευση να διεξαχθεί το Volvo Ocean Race 2014-15 με ενιαίο τύπο σκάφους (“One Design” όπως αποκαλείται στην ιστιοπλοϊκή γλώσσα), αφ’ ενός συνέτεινε στον πολύ έντονο ανταγωνισμό κλείνοντας την ψαλίδα που παραδοσιακά δημιουργούσαν οι διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες κάθε ομάδας, αφ’ ετέρου έδωσε έμφαση στον παράγοντα άνθρωπο, ήτοι την εμπειρία, το ταλέντο, το ομαδικό πνεύμα και τη στρατηγική! Το Volvo Ocean 65, όπως ονομάστηκε το 65 ποδών σκάφος του αγώνα, αποδείχθηκε ο πιο καταλυτικός παράγοντας για τη διεξαγωγή του πιο ανταγωνιστικού Volvo Ocean Race όλων των εποχών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.