28 Ιουλ 2015

Ιστιοπλοϊκές ναυμαχίες στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου»



Η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι και η αγάπη για τη θάλασσα κυλούν μέσα στο αίμα τον ιστιοπλόων μας. Όταν το σκάφος «BulletEncode» ολοκλήρωσε τον αγώνα του στον «52ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο κυβερνήτης Δημήτρης Δεληγιάννης άνοιξε το κινητό του και το πρώτο μήνυμα το οποίο έλαβε ήταν από τον βασικό αντίπαλό του, τον Περικλή Λιβά, συγκυβερνήτη του σκάφους «Optimum3 Aspida Saxo Bank».
Ο συγκυβερνήτης του «Optimum 3», πριν ακόμα δέσει το δικό του σκάφος, έμαθε ότι νικητής, σύμφωνα με τον χρόνο, ήταν το αντίπαλο σκάφος και έσπευσε να συγχαρεί τον κυβερνήτη του για την νίκη.  «Αυτός είναι ο κόσμος της ιστιοπλοΐας. Η πλειοψηφία των ιστιοπλόων διέπετε από το ευ αγωνίζεσθαι. Για εμάς δεν αποτελεί κάτι καινούριο, είναι σύνηθες. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια», δήλωσε ο Δημήτρης Δεληγιάννης.
Οι δύο ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας εξοικειώθηκαν με το υγρό στοιχείο μέσα από τις κατηγορίες τριγώνου. Ο Δημήτρης Δεληγιάννης μαζί με τον Τάσο Μπουντούρη και τον Γιώργο Σπυρίδη είχαν έρθει 6οι στα Σόλινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 και η επιτυχία τους έφερε πολλά παιδιά στη θάλασσα. Αθλητής με πολλές διακρίσεις και ο Περικλής Λιβάς αποτελεί στην ανοικτή θάλασσα έναν από τους βασικούς αντιπάλους του Δημήτρη Δεληγιάννη. Έτσι και στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου», η αξία του ηττημένου έδωσε δόξα στο νικητή. «Για να πάρεις μία θέση στο βάθρο μιας διοργάνωσης πρέπει να υπάρχουν και άλλοι που την διεκδικούν. Αλίμονο να μη συγχαρούμε τους νικητές, όπως έχουν κάνει και αυτοί στο παρελθόν, και όπως κάνουν όλοι οι ιστιοπλόοι αλλά όπως φαντάζομαι κάνουν και όλοι οι πρωταθλητές», υπογράμμισε ο Περικλής Λιβάς. Η κόντρα των δύο κυβερνητών κρατάει μόνο όσο βρίσκονται στη θάλασσα. Όταν πατάνε στη στεριά, ανταλλάσουν απόψεις, μοιράζονται τα προβλήματα που συνάντησαν σε κάθε ιστιοδρομία και συμβουλεύει ο ένας τον άλλον. 


Στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου», όπως και στα περισσότερα από τα προηγούμενα, πολλοί από τους ιστιοπλόους που αγωνίστηκαν μυήθηκαν στο άθλημα από τις σχολές του ΠΟΙΑΘ. Ο Όμιλος διαθέτει εκπαιδευτές με πολλές εμπειρίες στη δύσκολη θάλασσα του Αιγαίου, οι οποίοι μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους ώστε αυτές να περάσουν και στις επόμενες γενιές.  
 Η αυλαία του «52ου Ράλλυ Αιγαίου» θα πέσει σήμερα το βράδυ με την καθιερωμένη τελετή απονομής των επάθλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, μπροστά από το μνημείο του Θεμιστοκλή, νικητή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ, που δρόσισαν τα πληρώματα, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVA και τα κανάλια Novasports
Οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν όμορφες εικόνες και από το site www.aegeanrally.gr.


Τα τελικά αποτελέσματα του 52ου Ράλλυ Αιγαίου έχουν ως εξής:
Κατηγορία ORC PERFORMANCE:
1ο ) Bullet – Encode (Δημήτρης Δεληγιάννης – Σίμος Καμπουρίδης),
2ο ) Optimum3 - Aspida - Saxo Bank  (Νικόλαος Λάζος – Περικλής Λιβάς),
3ο ) Alsouma – Allianz (Θεόδωρος Γεωργιάδης).

Kατηγορία IRC:
1ο ) Dragon (Βιργινία Εθνοπούλου),
2ο ) Ursus Minor (Στέλιος Νούτσος – Χριστίνα Μαζαράκη),
3ο ) ISAIL (Σταύρος Χατζηγρηγόρης – Χρήστος Καρύδης).


Κατηγορία ORC CRUISER/RACER:
1ο ) Sorocos (Πλωτάρχης Δ. Σουβαλτζής Π.Ν.),
2ο ) Απήδαλος Ναυς - Aigaion Ασφαλιστική (Υποπλοίαρχος Αλίκη Κούρκουλου Π.Ν.),
3ο) Ex Αnimo (Σωτήρης Τσάμης).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.