14 Ιουλ 2015

Οι καλύτεροι αγωνίζονται στο Αιγαίο



Αγώνας υψηλών προδιαγραφών θα είναι το «52ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (18-19/7 και 25-26/7). Στην 52η εφετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος τα καλύτερα σκάφη του ελληνικού στόλου της ανοικτής θάλασσας. Στα πληρώματά τους θα βρίσκονται κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι με αποτέλεσμα να μη μπορούν να γίνουν προβλέψεις για τους νικητές.
Η τροποποίηση του προγράμματος, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, θα... μεταμορφώσει τις παραλίες του Σαρωνικού στη μεγαλύτερη κερκίδα στην ιστορία του αθλήματος και οι λουόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές ναυμαχίες από εντυπωσιακά σκάφη που θα γεμίσουν με χρώματα τη θάλασσα.
«Ο νέος σχεδιασμός του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα για περισσότερες συμμετοχές και αυτή τη φορά θα αγωνιστούν τα καλύτερα σκάφη που διαθέτουμε. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει γιατί ο αγώνας θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού και Νοτιοδυτικούς Αιγαίου. Αυτή τη φορά θα είναι περισσότερο τεχνικός. Προβλέψεις δε χωράνε αλλά εάν έπρεπε να επιλέξω κάποιο σκάφος, θα επέλεγα ένα καινούριο, το «Black Jack» στο τιμόνι του οποίου θα βρίσκεται ο Τάκης Μάντης, ο οποίος θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος σκίπερ στην Ελλάδα», δήλωσε ο 6ος Ολυμπιονίκης του 1984 (Σόλινγκ) Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος έχει πάρει μέρος έξι φορές σε «Ράλλυ Αιγαίου» και ανέβηκε πέντε φορές στην πρώτη θέση του βάθρου.
θα τρέξει μαζί με τους Σίμο Καμπουρίδη και Νίκο Σινούρη με ένα από τα πιο γρήγορα σκάφη του στόλου, το «Bullet - Encode». Μία από τις πιο «καλοκουρδισμένες» ομάδες είναι αυτή του «Optimum 3 - Aspida Saxo Bank». Οι Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος έχουν πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Ράλλυ Αιγαίου και η πείρα τους θα τους βοηθήσει στη διεκδίκηση της πρωτιάς.
Το «Black Jack» είναι ένα σκάφος που προστέθηκε πρόσφατα στον ελληνικό στόλο. Η ομάδα συντονίζεται από τους, πρόσφατα, δευτεραθλητές Ευρώπης στα 470, Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή που θέλουν να προσθέσουν στην πλούσια συλλογή τους και το τρόπαιο  του Ράλλυ Αιγαίου.


Νεαρούς αλλά και έμπειρους ιστιοπλόους θα έχει το «Melx P.L. Ferrari». Οι πρωταθλητές Τάσος Μηλιώνης και Γιάννης Παπουτσόγλου, υπό το βλέμμα του Σταύρου Παπαγιαννόπουλου φιλοδοξούν να κάνουν την έκπληξη.
Από το Βόλο θα έρθει το «Fairytale», το οποίο πέρσι είχε πλασαριστεί στην τρίτη θέση. Στόχος του πληρώματός του είναι να αποδείξουν ότι μπορούν να νικήσουν τα σκάφη του Σαρωνικού στον... δικό τους στίβο. Άλλο ένα από τα σκάφη που ξεχωρίζουν είναι το «Alsuma Allianz». Στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Θεοδωρής Γεωργιάδης. Ο έμπειρος ιστιοπλόος έχει δύο τρόπαια από Ράλλυ Αιγαίου. Θα ηγηθεί μιας δυνατής ομάδας και θα προσπαθήσει να προσθέσει στη συλλογή του το τρίτο κύπελλο.
Το σκάφος Βάναβιολέττα 4 με κυβερνήτη το Γιώργο Συκάρη και τη βοήθεια του πρωταθλητή Στέλιου Σωτηρίου στη σύνθεση της ομάδας του, θέτει υποψηφιότητα για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Το εφετινό «Ράλλυ Αιγαίου» θα διεξαχθεί στον ευρύτερο Σαρωνικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο. Η Οργανωτική Επιτροπή του «Ράλλυ Αιγαίου», εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, τροποποίησε το πρόγραμμα και θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές ανοικτής θαλάσσης με εκκίνηση από το Φαληρικό Όρμο, τα Σαββατοκύριακα στις 18 και 19 και στις 25 και 26 Ιουλίου. Οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν από τον Φαληρικό Όρμο, η μία θα έχει σημείο στροφής τη βραχονησίδα Παραπόλα και τερματισμό τη Βουλιαγμένη (μήκος 122 ναυτικών μιλίων) και η άλλη σημείο στροφής τη βραχονησίδα Πιπέρι και τερματισμό το Σούνιο (μήκος 94 ναυτικών μιλίων).   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.