18 Ιουλ 2015

Ποντοπόρος: Η κρίση δεν άγγιξε τις εισηγμένες στη Wall Street


Ανεπηρέαστες οι μετοχές των 24 εταιρειών

Συντονισμένη στον ρυθμό της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία, η οποία δεν επηρεάζεται από την κρίση που βιώνει η Ελλάδα.

Οι πρόσφατες διαπιστώσεις της Morgan Stanley, η οποία ανέφερε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη και να έχει η κρίση στην ελληνική οικονομία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία των ναυτιλιακών εταιρειών της ποντοπόρου, επιβεβαιώνονται και από την πορεία της μετοχής των εισηγμένων στα ξένα χρηματιστήρια. «Μόνο μια επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ελληνόκτητη ποντοπόρο ναυτιλία» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Morgan Stanley.
Την Παρασκευή 10 Ιουλίου και ενώ είχαν επιβληθεί τα capital controls και η διαπραγμάτευση για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, η αξία των μετοχών 24 ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που είναι εισηγμένες στις αγορές των ΗΠΑ παρέμεινε τελείως ανεπηρέαστη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά της Intermodal, από τις 24 εταιρείες που εξετάζονται οι 13 σημείωσαν πτώση σε σχέση με το κλείσιμο στις 3 Ιουλίου, ενώ 11 αύξησαν την τιμή τους.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Starbulk με 11,7% και τη μικρότερη η Diana Shipping με 0,4%. Επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε η Eagle Bulk με 8,8% και τη μικρότερη η TEN και η Capital με 0,6%.
Την ίδια εβδομάδα ο Nasdaq έκλεινε με απώλειες 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο και ο Dow Jones ^DJI-0,19% με κέρδη 0,2%.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr \
Μερική αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.