23 Ιουλ 2015

Διοργάνωση με αξίες το Ράλλυ Αιγαίου



Σε θεσμό που προάγει αξίες και ιδέες έχει αναδειχθεί το Ράλλυ Αιγαίου στην πολύχρονη ιστορία του και γι’ αυτό ο διοργανωτής Όμιλος ΠΟΙΑΘ έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών. Μικρά παιδιά που αγάπησαν την ιστιοπλοΐα βλέποντας τους γονείς τους να τρέχουν σε αγώνες στο αγαπημένο πέλαγος των ποιητών, τώρα συμμετέχουν στη διοργάνωση ακόμα και ως αντίπαλοι των γονιών τους.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και η οικογένεια Συκάρη. Διαθέτουν δύο ίδια σκάφη ILC 40, το «Βάνα Βιολέττα 3» και το «Βάνα Βιολέττα 4» και πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι. Έτσι, και στο εφετινό, «52ου Ράλλυ Αιγαίου», τα δύο σκάφη βγήκαν μαζί από το Μικρολίμανο αλλά η πορεία τους ήταν… παράλληλη καθώς ο δυνατός αέρας τους προκάλεσε ζημιές και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν. «Έμαθα την ιστιοπλοΐα χάρη στον πατέρα μου και, φυσικά, συνεχίζω να μαθαίνω από εκείνον και να βελτιώνομαι. Ανάμεσά μας υπάρχει η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία για να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι», δήλωσε ο Γιάννης Συκάρης.Ο Γιώργος Συκάρης συμμετέχει σε Ράλλυ Αιγαίου από το 1994 και το 2005, μαζί με το πλήρωμά του, είχαν κατακτήσει το τρόπαιο. «Μέχρι μία ηλικία τρέχαμε μαζί με τον Γιάννη. Στη συνέχεια αγοράσαμε δύο ίδια σκάφη για να μπορεί να γίνει σύγκριση αλλά και για να υπάρχει η πρόκληση ώστε να γινόμαστε και οι δύο καλύτεροι», υπογράμμισε ο έμπειρος κυβερνήτης.

Το «52ο Ράλλυ Αιγαίου» το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, θα συνεχιστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26/7). Τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση στον Φαληρικό Όρμο και αφού ιστιοδρομήσουν 94 ναυτικά μίλια θα τερματίσουν στο Σούνιο.  Χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ που δροσίζουν τα πληρώματα, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVASPORTS. Οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν όμορφες εικόνες με συναρπαστικές ιστιοδρομίας και από το site www.aegeanrally.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.