24 Δεκ 2015

Xριστουγεννιάτικα κάλαντα και ευχές προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επίσης, η χορωδία  του ιερέα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Σημαιοφόρου Λ.Σ. Δημήτριου Βαρσαμίδη, η οποία απαρτίζεται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος  που  ψάλλουν βυζαντινή μουσική.

   Ο κ. Δρίτσας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, Ιωάννη Θεοτοκά, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιο Χριστόπουλο, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, χαιρέτησε και αντάλλαξε ευχές με στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και του πολιτικού προσωπικού. 
    Ο κος Υπουργός κατά την ομιλία του ευχήθηκε: 
 
   Μόνο ένα ευχετήριο  χαιρετισμό επιτρέπει η αρμονία των ημερών αυτών και σ’ αυτόν θα περιοριστώ. Θα μου επιτρέψετε να αποφύγω τις προσφωνήσεις, γιατί επίσης, ο συμβολισμός αυτών των ημερών και των Χριστουγέννων και της καινούργια χρονιάς μας εγκαλεί όλους σε μια ισότιμη παρουσία χωρίς τις ιεραρχίες και τα αξιώματα. Ενώπιον αυτών των μεγαλειωδών γεγονότων, είμαστε όλοι ίσοι και μόνο έτσι, μπορεί να έχει νόημα η προσέλευση σ’ αυτά τα πολύ σημαντικά ζητήματα .
 
Χριστούγεννα. 
Έντονος συμβολισμός, τεράστιας επίδρασης, είτε για τους πιστούς, είτε γι’ αυτούς που αμφιβάλλουν. Ο ταπεινός Χριστός γεννιέται και αλλάζει τα πράγματα, αλλάζει την ροή της πορείας της ιστορίας, αλλάζει χωρίς να ξεκινά  από εκεί. Στην ιστορία η ζωή συνεχίζεται, αλλά η τομή είναι τεράστια. Διαφοροποιούνται τα πάντα. Η ελπίδα, ότι  τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως εχθές είναι η μεγάλη βεβαιότητα. Μέσα από τις πιο  δύσκολες καταστάσεις ή τις πιο αρνητικές πραγματικότητες. Μπορεί να γεννηθεί μια νέα ελπίδα. Γεννήθηκε ο Χριστός, ταπεινός, φτωχός και τελικά κυνηγημένος. Μόλις από τις πρώτες μέρες της γέννησής του έγινε πρόσφυγας. Από τη βιαιότητα αποφάσεων  ισχυρών. Τεράστιος ο συμβολισμός, για αυτό και είναι  ισχυρός και αναπαραγόμενος, γι’ αυτό και  φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων, αιώνες τώρα.
 
 
Καινούργιος χρόνος. 
Τομή. Ολοκλήρωση του παλαιού, έναρξη του νέου. Απολογισμός, αυτεπίγνωση, φόβος για το καινούργιο, αλλά και ενσυνείδητη ενασχόληση με τον έλεγχο  του τι κάναμε μέχρι τώρα. 
 
 Όλα αυτά επίσης, μπορεί να συμβαίνουν στην καθημερινότητα, δεν χρειάζεται να τελειώσει ένας χρόνος, αλλά παρόλα αυτά η δύναμη της ολοκλήρωσης μιας σαφώς περιγεγραμμένης  πραγματικότητας και η έναρξη μιας νέας, είναι επίσης, ένα πεδίο που θέτει την καθεμιά, τον καθένα από εμάς, σε όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη, μπροστά σε όχι μόνο, μεταφυσικά θέματα αυτογνωσίας, άλλα και υπαρκτά καθημερινά ζητήματα συγκρότησης.
 
Θέλω μόνο να συγχαρώ τους συντελεστές, όλους εσάς, αυτής της εξαιρετικά σεμνής αλλά ουσιαστικής εκδήλωσης. Θέλω να συγχαρώ και να ενθαρρύνω όλους εσάς, και τα στελέχη του πολιτικού προσωπικού των εργαζομένων στο υπουργείο, και τα στελέχη του προσωπικού, γυναικών και ανδρών, του λιμενικού σώματος, οποιασδήποτε ιεραρχικής βαθμίδας, που δίνετε όλοι και όλες μαζί, τεράστια μάχη.  Να σας συγχαρώ και να σας ενθαρρύνω και με το μήνυμα των Χριστουγέννων και με το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς νομίζω  ότι μπορούμε να οπλιστούμε με νέες δυνάμεις και σας το εύχομαι ολόψυχα. 
 
Εκτός από τις πολύ ουσιαστικές, έστω και αν είναι κλασσικές, ευχές, για υγεία προσωπική και οικογενειακή αρμονία και ευτυχία, θα σας απευθύνω και μια ευχή που την απευθύνω και σ’ εμένα και σε όλους μας. Να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Είναι ένα στοίχημα καθημερινής προσπάθειας, ένα στοίχημα που ο καθένας από εμάς ξέρει, και όλοι μας γνωρίζουμε, τι σημαίνει για να τα βγάλουμε πέρα.
 
Καλή  δύναμη να έχετε
Καλά Χριστούγεννα 
Καλή χρονιά 
Μπράβο για όσα κάνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.