21 Δεκ 2015

Στην ΕΛΙΜΕ τα μικρότερα λιμάνια


Υπό τη σκέπη της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) αναμένεται, στο μεταξύ, να τεθούν προσεχώς τα μικρότερα λιμάνια της χώρας, πέραν όσων έχουν τη νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Χθες συζητήθηκε σχετικά στη Θεσσαλονίκη η τροποποίηση του καταστατικού της Ενωσης.
Ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) Γιάννης Κούβαρης γνωστοποίησε ότι προχωρεί παράλληλα η αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛΙΜΕ, με την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού (μέχρι πέντε επιστημόνων), ώστε να υποστηρίζονται και μικρότερα λιμάνια, που δεν διαθέτουν επαρκές ανθρώπινο δυναμικό.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της ΕΛΙΜΕ βρέθηκαν επίσης, όπως επεσήμανε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Δημήτρης Μακρής, τα κρίσιμα θέματα ανάπτυξης και λειτουργίας των λιμένων, καθώς επίσης και ειδικότερα ζητήματα, όπως η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη υδατοδρομίων, προκειμένου να υπάρξουν κοινές προτάσεις.
Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη του εκπαιδευτικού κέντρου Εξάντας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποκτήσει ευρύτερο εκπαιδευτικό ρόλο και να εκπαιδεύει και τους εργαζομένους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, αλλά και να πιστοποιεί την εκπαίδευση των εργαζομένων. Μάλιστα, προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η διαδικασία πιστοποίησης του ίδιου του Εξάντα ως Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.