7 Δεκ 2015

«Θαλάσσιος Τουρισμός και κρουαζιέρα – αιχμή για τον Ελληνικό Τουρισμό».

Με την ευκαιρία της 2ης Διεθνής Έκθεσης GREEK TOURISM Expo '15 στο Metropolitan Expo 4 – 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός και κρουαζιέρα – αιχμή για τον Ελληνικό Τουρισμό».
Η Ημερίδα οργανώθηκε από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας και συμμετείχαν 12 ομιλητές από τον χώρο:

·         Της Κρουαζιέρας
·         Του yachting
·         Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαχειρίζεται λιμένες όπου υπάρχει δραστηριότητα της κρουαζιέρας
·         Του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης επιβατηγών πλοίων.
·         Του επιστημονικού περιβάλλοντος που μελετώνται και οργανώνονται διαδικασίες παρακολούθησης προβλεπόμενων μέτρων για τους παραγόμενους από την λειτουργία των μηχανών των πλοίων ρύπους.
·         Σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμενικών έργων για την κρουαζιέρα, καθώς και έργων μαρινών για τον θαλάσσιο τουρισμό.
·         Την ανάπτυξη των λιμένων Πειραιώς και Ηρακλείου, για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας
·         Τις προοπτικές ανάπτυξης των λιμένων κρουαζιέρας στην Μεσόγειο.
·         Τη συμβολή των μαρινών στην ανάπτυξη της Χώρας και της τοπικής κοινωνίας

Διακεκριμένοι ομιλητές από Φορείς Διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων, σκαφών αναψυχής, λιμένων, μαρινών, καθώς και από τον επιστημονικό χώρο σχεδιασμού λιμενικών έργων κλπ, ανέπτυξαν τα θέματα περιγράφοντας όλες τις εξελίξεις στο αντικείμενο, προς πλήρη ικανοποίηση του ακροατηρίου.

Στο ακροατήριο συμμετείχαν στελέχη από το Υπουργείο Τουρισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακοί παράγοντες, Διοικήσεις λιμένων από όλη την επικράτεια και διάφοροι παράγοντες του τουρισμού και εκθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.