22 Δεκ 2015

Στις 12 Ιανουαρίου τα νεότερα για ΟΛΠ - Κατατέθηκε η προσφορά της Cosco

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., όπως γνωστοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. 
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου 2016 με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Όπως έγραφε το newmoney.gr από νωρίς: 
Κατατέθηκε, ήδη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η προσφορά της Cosco για τον ΟΛΠ, με δεδομένο ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως και τις 19.00 ώρα Ελλάδος.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν έχουν κατατεθεί και οι προσφορές των ΑPM Terminals και International Container Terminal Services (ICTS).
Όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, η αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών προσφορών είναι η 21η Δεκεμβρίου.
Οι τρεις υποψήφιοι για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές σήμερα Δευτέρα στις 19:00 ώρα Ελλάδος ή στις 17:00 ώρα Λονδίνου στα γραφεία της Morgan Stanley, οι οποίες στη συνέχεια θα αξιολογηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η νέα σύμβαση παραχώρηση θα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή.
Οι προσφορές υπολογίζεται ότι θα αποσφραγιστούν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα ως τις 10 Ιανουαρίου. 
Σε ό,τι αφορά τους τρεις υποψήφιους επενδυτές, είναι η International Container Terminal Services με έδρα τις Φιλιππίνες, η ευρωπαϊκή APM Terminals με έδρα τη Χάγη και η κινεζική Cosco. Φαβορί θεωρείται η τελευταία, καθώς ήδη εκμεταλλέυεται προβλήτες στο Λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού το αρχικό τίμημα θα αφορά το 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ο αγοραστης σε βάθος πενταετίας θα μπορεί να αποκτήσει και το υπόλοιπο 16%.
Σε ό,τι αφορά το ύψος του τιμήματος, οι πληροφορίες θέλουν τις προσφορές για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ να κυμαίνονται περί τα 400 εκατ. ευρώ.
Κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης πραγματοποιούν οι λιμενεργάτες και οι σιδηροδρομικοί.
Εν τω μεταξύ μέχρι την Τετάρτη, αν οχι ακόμα και σήμερα, αναμένεται η ανακοινωση από το ΤΑΙΠΕΔ της συμφωνίας πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης μεταξύ του αραβοτουρκικού σχήματος Jermyn Street και της Εθνικής Τράπεζας, που παρέμενε μετέωρη επί διετία. Αυτή θα είναι, όπως φαίνεται, και η δεύτερη μαποκρατικοποιήση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.