17 Δεκ 2015

Δύο βραβεία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου





Δύο ακόμα βραβεία απέσπασε  η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Ειδικότερα   διακρίθηκε με το βραβείο Gold στην κατηγορία «Top Export Assistance Company»  των Greek Exports Awards 2015 τα οποία διοργάνωσαν για 4η συνεχόμενη χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την εκδοτική συνεδριακή εταιρεία Ethos Media S.A., επιβραβεύοντας τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας,  αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες των κανόνων διεθνούς εμπορίου.

 «Στο πλαίσιο της δυναμικής που αναπτύσσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου  αλλά και της εξωστρέφειάς μας, βασική επιδίωξη αποτελεί να μετατρέψουμε το λιμάνι του Ηρακλείου – που αποτελεί ήδη μια σημαντική οικονομική πύλη της χώρας και, ίσως, την σημαντικότερη της Κρήτης – σε ένα σημαντικό κόμβο για τις θαλάσσιες μεταφορές και τον τουρισμό σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι η εξωστρέφεια, οι αμοιβαίες επωφελείς διεθνείς συνεργασίες, η δραστηριοποίηση και επέκταση στο εξωτερικό, συνιστούν στην παρούσα κρίσιμη περίοδο μια ουσιαστική διέξοδο για επιχειρησιακή ανάπτυξη» δήλωσε  ο Πρόεδρος και  Διευθύνων  Σύμβουλος της Ο.Λ.Η. Α.Ε.,  Ιωάννης Μπρας:
«Επιδίωξη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου στην κατεύθυνση αυτή είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αποτελεσματική στήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των εξαγωγικών επιχειρήσεων του τόπου συνεισφέροντας έμπρακτα στις προσπάθειές τους, αποτελώντας τον αξιόπιστο συνεργάτη τους που συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη τους, η προβολή και αναγνωρισιμότητα του προορισμού, η ανάπτυξη και υλοποίηση  καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζονται από υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και αειφορίας υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διασύνδεση του αγροτικού τομέα του τόπου μας με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, με απώτερο στόχο το μεγαλύτερο μέρος από τα οικονομικά οφέλη να διαχέονται στην τοπική οικονομία».
Επίσης, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου διακρίθηκε στα Βραβεία Bravo Sustainability Awards που διοργανώνει το QualityNet Foundation για το 2015 στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου απονεμήθηκε τιμητικό Βραβείο Μικρής Επιχείρησης για την συνολική του παρουσία εφόσον συγκέντρωσε με τις υποψήφιες πρακτικές του τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά στην αντίστοιχη διαβάθμιση μεγέθους επιχείρησης. Οι πρακτικές με τις οποίες συμμετείχε και επιβραβεύτηκε η Ο.Λ.Η. Α.Ε στο θεσμό στις αντίστοιχες κατηγορίες διακρίσεων είναι:  «Νέες υπηρεσίες homeport, καινοτομία στην ενημέρωση των επισκεπτών & την προώθηση της τοπικής οικονομίας» και  «Λιμάνι Ηρακλείου - Πρωτοβουλίες επιμήκυνσης τουριστικής περιόδου».
Ο Ιωάννης Μπρας  δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονων παγκόσμιων εξελίξεων, όπου τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής καθίστανται πρωταρχικής σημασίας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων και των αλλαγών που αντιμετωπίζουμε ως «κοινωνίες». Στο διεθνές και ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο που εξελίσσεται ραγδαία, η χώρα μας χρειάζεται να «διαβάσει» καλά την εποχή και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται προκειμένου να μπει σε μια τροχιά ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Στη βάση αυτή, και μέσα από την Πρωτοβουλία “Sustainable Greece 2020” στην οποία συμμετέχουμε επιδιώκεται με τα απαραίτητα εργαλεία και τις μεθοδολογίες που προωθούνται, η ευρύτερη κινητοποίηση και ο διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, η έμπρακτη συμβολή σε αυτή την προσπάθεια για  ένα κοινό όραμα με στόχους και αποτελέσματα. Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αναζητεί, εφαρμόζει και αναδεικνύει δράσεις, πρωτοβουλίες, καινοτομίες και καλές πρακτικές που προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πάντα στα πλαίσια στρατηγικών συνεργασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.