28 Δεκ 2015

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά και στη Σύρο



Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κέντρο Κυκλοφορίας Πλοίων (V.T.S.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π. 11520, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά για λιμένες Βαθύ Σάμου – Χίου – Λέσβου, με τριακόσιους δεκατέσσερις (314) επιβάτες, σαράντα τέσσερα (44) ΙΧ, δύο (02) Δ/Κ και έντεκα (11) φορτηγά, ότι ενώ έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και ότι δεν αιτεί συνδρομή. ενώ από το V.T.S.ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία.

Το Ε/Γ – Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” διέκοψε το δρομολόγιό του και κατέπλευσε ασφαλώς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Πειραιά. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ο οποίος επετράπη κατόπιν προσκόμισης Βεβαιωτικού Διατήρησης Κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.
Στη συνέχεια, πρωινές ώρες σήμερα, ανωτέρω  Ε/Γ – Ο/Γ ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τρία (03) ν.μ. βορειοανατολικά Άκρας “ΤΡΙΜΕΣΣΟΣ” ν. Σύρου παρουσίασε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή και προσέγγισε εκτάκτως, με ιδία μέσα, τον οικείο λιμένα.
Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.