7 Δεκ 2015

Θ.Δρίτσας: "Δεν φεύγουν οι ναυτιλιακές εταιρείες από τον Πειραιά"

Ο  Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή  αναφέρθηκε και στο θέμα των ναυτιλιακών εταιρειών που βρίσκονται στην Ελλάδα:  
«Αντιστοίχως, ο κ. Μηταράκης, υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας και ναυτιλιακής πολιτικής, της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτει ερώτηση και μάλιστα στο τέλος ζητάει και την παραίτηση της Κυβέρνησης, γιατί, όπως λέει, φεύγουν οι ναυτιλιακές εταιρείες από τον Πειραιά.
Θα του απαντήσω και θα του απαντήσω με όλη τη σοβαρότητα που έχει το θέμα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπάρχει ρευστότητα, κινητικότητα, ανταγωνισμός στην Ευρώπη, στη Γερμανία, στην Κύπρο. Βεβαίως και υπάρχει. Φαινόμενο ότι ο Πειραιάς χάνει την ισχύ του ως λιμενικό κέντρο δεν υπάρχει. Ρωτήστε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ρωτήστε το Ναυτικό Επιμελητήριο. Μην ρωτάτε την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ή δεν είναι αυτό προβοκάτσια, όταν ο ανταγωνισμός είναι ακριβώς σε πλήρη εξέλιξη και είναι ένα σωρό χώρες, κράτη και άλλα διεθνή και ευρωπαϊκά και μεσογειακά συμφέροντα, με ανοιχτά τα μέτωπα για να πλήξουν την ελληνική ναυτιλία και να διεκδικήσουν μερίδιο από την ισχύ της;
Αυτό τι είναι; Είναι πολιτική εναντίον της Κυβέρνησης; Έχει καμία σχέση αυτό με πραγματική κριτική;

Οι βασικές πολιτικές και μεταρρυθμιστικές κατευθύνσεις του Υπουργείου κινούνται σε τρεις άξονες: Πρώτον, μεταρρύθμιση, αναδιοργάνωση βασικών τομέων ευθύνης του Υπουργείου. Δεύτερον, παρεμβάσεις για την αύξηση δημοσίων εσόδων και αναδιοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.