31 Μαρ 2014

Άκαρπη η συνάντηση ΠΝΟ-Βαρβιτσιώτη




Άκαρπη σε πρώτη φάση  απέβη η συνάντηση  που είχε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη  προκειμένου να βρεθεί  η χρυσή τομή  και να   σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Έργο της μετατροπής του κτηρίου του ΟΛΠ στο Καστράκι σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο



Ένα ακόμα μεγάλο  έργο της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ μπήκε στη φάση της υλοποίησης του. Πρόκειται για το έργο της μετατροπής του κτηρίου του ΟΛΠ στο Καστράκι σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο με παράλληλη ανάπλαση όλου του κοινόχρηστου και αρχαιολογικού χώρου των Ηετιώνιων Πυλών.

Ο Χάρης Βαφειάς παρέλαβε 2 από 17 νεότευκτα πλοία




Δύο από τα συνολικά 17 πλοία που ναυπηγεί  στην Ιαπωνία παρέλαβε και βάπτισε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία  StealthGas συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά.

Κανονικά τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη

Οι εργαζόμενοι των πλοίων δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

Κανονικά διεξάγονται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Σαμοθράκη.

Υποτονική η κίνηση στον τομέα αγοραπωλησιών πλοίων

Υποτινική η κίνηση στον τομέα αγοραπωλησιών πλοίων. Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Post Panamax και Kamsarmax, το ‘SHINCHI MARU’ 91,443 DWT (1995 - Mitsubishi H.I.)
πουλήθηκε στα $ 9 εκ., το ‘GRAND OCEAN’ 81,622 DWT (2012 - Guangzhou Longxue) πουλήθηκε on
subjects στα $ 28 εκ. περίπου και το ‘GIANT PESCADORES’ 71,671 DWT (1998 - Hitachi Zosen)
πουλήθηκε στα $ 12 εκ.

Με προβλήματα τα δρομολόγια των πλοίων λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν αποφασίσει οι κινητοποιήσεις τους να είναι επαναλαμβανόμενες

Με συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από το πλοίο «European Express» και στη συνέχεια με πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ξεκινά σήμερα στις 6 το πρωί η πρώτη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

30 Μαρ 2014

Η ναυλαγορά παρουσιάζει σημεία αντίστασης

Ανάλυση
 G.MOUNDREAS SA


Η εβδομάδα που πέρασε έδειξε για άλλη μία φορά ότι ο δείκτης παρουσιάζει σημεία αντίστασης περί
των 1,600 μονάδων, αφού μόλις οριακά έσπασε το όριο αυτό την Πέμπτη 20 Μαρτίου, όπου έκλεισε
στις 1,621 μονάδες, την επομένη διόρθωσε και έκλεισε οριακά κάτω από το όριο αυτό. Με το κλείσιμο

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΝΟ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις




"Η Διοίκηση της  Πανελλήνιας  Ναυτικής  Ομοσπονδίας, η οποία  συνήλθε  έκτακτα  σήμερα,(ΥΓ marinetimes: χθες) μετά  την  νέες «ρυθμίσεις»,  που  εν  κρυπτώ  και  εν  παραβύστω,  συμπεριέλαβε η  Κυβέρνηση,   όλως  αιφνιδιαστικά, κατά  την χθεσινή  κατάθεση  του πολυνομοσχεδίου   για  τα  νέα  μέτρα  στήριξης και ανάπτυξης της  Ελληνικής  Οικονομίας  κλπ,  και  με  τις  οποίες    ρυθμίσεις, 

29 Μαρ 2014

ΠΝΟ: Αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Με αφορμή ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από τη Δευτέρα το πρωί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Γεύμα καλωσορίσματος προς τιμήν του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα από το Propeller Club



Το Propeller Club  εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club, Λιμάνι του Πειραιά το οποίο υπάγεται στο International Propeller Club της Αμερικής, είχε την τιμή και την ευχαρίστηση να διοργανώσει  σε εορταστικό κλίμα συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου με τον Επίτιμο Πρόεδρο του, τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, Κο. David D. Pearce.

Εβδομαδιαία κέρδη 2,2% για το αργό

Τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου του αργού ενισχύθηκαν κατά 0,4% ή 0,39 δολάρια, φτάνοντας στα 101,67 δολάρια. Ο μαύρος «χρυσός» κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 2,2%.

Σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


Σύσκεψη, με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

28 Μαρ 2014

Αttica Group: Σημαντικά μειωμένες ζημίες και κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων




Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα του έτους 2013 τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 260,16 εκατ. (έναντι Ευρώ 256,00 εκατ. το έτος 2012) και Ενοποιημένα Κέρδη προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) Ευρώ 27,15 εκατ. έναντι αντίστοιχων κερδών Ευρώ 9,45 εκατ. το έτος 2012.

ΑΝΕΚ: Αύξηση EBITDA στα € 6,5 εκατ. από € 4,2 εκατ. και μείωση ζημιών το 2013





  
Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της χρήσης από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

ΟΛΠ:Βραβεύτηκε ως οικολογικό λιμάνι



       
Απονεμήθηκε για μια ακόμα φορά η αναγνώριση ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) του ΟΛΠ Α.Ε. από την ESPO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων) κατά τη σημερινή δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Επιτροπής Περιβάλλοντος (ECOPORTS) της ESPO, η οποία διεξάγεται φέτος στον Πειραιά.

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του EUROPEAN EXPRESS της ΝΕΛ λόγω οφειλών

Στo πλαίσιo των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας  για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλονται στα πληρώματα των πλοίων της Ακτοπλοΐας και ειδικότερα μετά από διαπίστωση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας για τις οφειλές μηνών στο πλήρωμα του πλοίου “EUROPEAN EXPRESS” της εταιρείας NEL LINES, τα μέλη του πληρώματος του  αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου.

ΟΛΠ: Αυξημένο μέρισμα €0,3218 για το 2013

Αύξηση 12,1% του υπό διανομή μερίσματος, από €0,2871 σε €0,3218, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. μετά την κατά 30% αύξηση των κερδών προ φόρων του Οργανισμού κατά την οικονομική χρήση 2013.

ΟΛΠ: Ένα λιμάνι μεγάλων μεγεθών




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής για τα οικολογικά λιμάνια (ECOPORTS) της ESPO με σημαντικές παρεμβάσεις από τους εισηγητές της ESPO, της DG Move, της EMSA και άλλων φορέων της Ε.Ε. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, στην οποία εξετάσθηκε εξειδικευμένα για πρώτη φορά το θέμα των υπηρεσιών υποδοχής των λυμάτων των πλοίων, παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι από τα λιμάνια της Στοκχόλμης, Μπρέμενχάβεν, Ταλίν, Γκότενμπουργκ, Moerdijk,  Άμστερνταμ, Γένοβας, Vigo, Αμβέρσας, Όσλο, Αμβούργου, Civitavecchia Ρώμης, Χάβρης και Ρουέν, Kristiasand, Claipeda, Ένωση Λιμένων Δανίας, Πιομπίνο, Ένωση Λιμένων Βουλγαρίας, Ρίγας, Aqaba, Κέρκυρας και φυσικά η ΕΛΙΜΕ και ο ΟΛΠ Α.Ε.

“Αλατισμένες” τσάντες από τον εγγονό του Ανδρεάδη

Από αριστερά διακρίνονται ο Σπύρος Ντάικος,  η Χρύσα Χαλικιοπούλου και ο Στρατής Ανδρέαδης

Γόνος μίας από της μεγαλύτερες, σε βάθος χρόνου,  επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας και λάτρης της ιστιοπλοΐας, με διακρίσεις στο εξωτερικό,  ο Στρατής Γ. Ανδρέαδης αποδεικνύει στην πράξη ότι αν υπάρχει όρεξη και διάθεση,  η νέα γενιά μπορεί να υλοποιήσει εν μέσω  της οικονομικής κρίσης «φρέσκιες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν. Με τρεις φίλους του αποφάσισε πριν από έναν  χρόνο να δημιουργήσει μία εταιρεία η οποία κατασκευάζει φινετσάτες τσάντες από παλιά ιστιοπλοϊκά πανιά. Μία εταιρεία, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δίνει εργασία σε χρόνια άνεργους και κάνει όλη της την παραγωγή στην Ελλάδα.

Πώς θα εποπτευθεί η πώληση των λιμένων


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Τον ελεγκτικό μηχανισμό, μέσω του οποίου φιλοδοξεί η ελληνική κυβέρνηση να εποπτεύσει τη μετάβαση από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής λιμενικής βιομηχανίας οργανώνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

27 Μαρ 2014

ΑΝΕΚ: Ναύλωσε στη Γκάνα για 2 χρόνια το «Ελευθέριος Βενιζέλος»




Κινήσεις στην σκακιέρα της ακτοπλοΐας κάνει η ΑΝΕΚ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της, σε δύσκολες εποχές για τον κλάδο με τις εταιρείες να έχουν συσσωρεύσει την περίοδο 2009-2013 συνολικές ζημιές που άγγιξαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

ΟΛΠ: Αύξηση κατά 30% των κερδών προ φόρων









     Σημαντική αύξηση των κερδών του προ φόρων παρουσίασε στη χρήση του 2013 η ΟΛΠ Α.Ε. έναντι της χρήσης 2012.
Ειδικότερα:  -  Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 11.824.617 ευρώ έναντι 9.098.886 του 2012,   παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

Επέστρεψε στα κέρδη η Seanergy Maritime του Β.Ρέστη



Tα αποτελέσματα του  οικονομικού έτους 2013 ανακοίνωσε η  Seanergy Maritime Holdings Corp.  Ο καθαρός κύκλος εργασιών: 23,1 εκ. δολάρια, τα κέρδη Προ Αποσβέσεων Τόκων και Φόρων (EBITDA): 20,5 εκ. δολάρια και τα καθαρά έσοδα: 10,9 εκ. δολάρια.

ΟΛΘ: Στα 18,52 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Ελαφρά κάμψη παρουσιάζουν οι πωλήσεις και η κερδοφορία μετά από φόρους του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης για το 2013 κυρίως λόγω της αυξημένης φορολογίας. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εταιρεία τα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν στα 18,52 εκατ. ευρώ από 19,22 εκατ. ευρώ το 2012. Παράλληλα ιο πωλήσεις μειώθηκαν στα 51,56 εκατ. ευρώ από 52,86 εκατ. ευρώ το 2012. Ωστόσο τα EBITDA του ΟΛΘ αυξήθηκαν στα 23,5 εκατ. ευρώ από 21,39 εκατ. ευρώ το 2012. 

Ανάποδη της τρόικας για παραχώρηση ΟΛΘ


Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
«Βόμβα» στα θεμέλια της πολιτικής συμφωνίας Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη, που προέβλεπε ότι η εκμετάλλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα γίνει μέσω πώλησης μετοχών, βάζει η τρόικα.

Έλεγχοι ΠΝΟ σε πλοία για οφειλές δεδουλευμένων



Ελέγχους σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, πραγματοποιεί από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τα πλοία των εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Δεν διαπιστώθηκαν οφειλές σε πληρώματα και έτσι τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.

Επίσκεψη και ομιλία της Γενικής Γραμματέως της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) στην ΟΛΠ Α.Ε.




Ημερίδα με τίτλο «1st EcoPorts Workshop on Waste Reception facilities» διοργανώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 και ώρες 10:30-15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΟΛΠ Α.Ε.
Στην Ημερίδα που διοργανώνεται από τη Εuropean Sea Ports Organisation (ESPO) σε συνεργασία με της ΟΛΠ ΑΕ, θα παρευρεθούν η Γενική Γραμματέας της ESPΟ,  κα  Isabelle Ryckbost        και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bodo Remijn.

26 Μαρ 2014

Επιτροπή Άνεργων Ναυτικών: " Όλοι στη Συγκέντρωση για την ανεργία"






Η Επιτροπή Άνεργων Ναυτικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Συνάδελφοι  ναυτεργάτες,
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η «Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών» τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, καλούμε τους άνεργους και τις οικογένειές τους την Τετάρτη 26 Μάρτη στις 10.30 πμ στη Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και την Πέμπτη 27 Μάρτη, 10.30 πμ στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο των συνδικάτων για την ανεργία.

OΛΘ: 25 κρουαζιερόπλοια αναμένονται το 2014








Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως προορισμός κρουαζιερόπλοιων χρόνο με τον χρόνο. Το 2014 αναμένεται να καταπλεύσουν 25 κρουαζιερόπλοια όπως αποκάλυψε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην σημερινή ημερίδα του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Κρουαζιέρα: η μεγαλύτερη τουριστική βιομηχανία – ευκαιρία για την πόλη».

Το πρώτο “Hellenic Match Racing Tour” είναι γεγονός!


Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστιοπλοΐας αγωνίζονται “σώμα με σώμα” ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και το θέαμα στα ύψη. Οκτώ δυνατές ομάδεςαποτελούμενες από την αφρόκρεμα των ιστιοπλόων, ανταγωνίζονται σε μια σειρά αγώνων Match Race για την επικράτηση του καλύτερου πληρώματος, και όλα αυτά με φόντο τρεις ιδανικές τοποθεσίεςτην Πάρο, την Άνδρο και τον Πειραιά.

ATTICA GROUP: Καμία οφειλή σε πληρώματα




Η ATTICA GROUP εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της σχετικής καταγγελίας της ΠΝΟ αναφορικά με το θέμα της καθυστέρησης πληρωμής δεδουλευμένων μισθών πληρωμάτων που εργάζονται σε ακτοπλοϊκά πλοία, η Attica Group, μητρική εταιρία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, ανακοινώνει ότι ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς.

Εντυπωσιακές πτήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

O παγκοσμίου φήμης πιλότος Péter Besenyei σε ένα μοναδικό αθλητικό επίτευγμα:
Πέταξε μέσα στον Ισθμό της Κορίνθου με το αεροπλάνο του!

Υπόμνημα της ΠΝΟ για το ν/σ «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις »


Ο γγ της ΠΝΟ, cpt Ιωάννης Χαλάς

H ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη  ανακοίνωση: 
"Η Πανελλήνια   Ναυτική  Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ανταποκρινόμενη  στην  από   20  Μαρτίου  2014  πρόσκληση για  να  παραστεί και  να  εκφράσει  τις  απόψεις  της  στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, κατά  την  συζήτηση του  σχεδίου  νόμου   του   Υπουργείου  Ναυτιλίας &  Αιγαίου  «Τουριστικά  Πλοία  και  άλλες  διατάξεις », σήμερα  στις  26  Μαρτίου  2014 και  ώρα 13.00,   λόγω  ανειλημμένων  υποχρεώσεων του  Γενικού  Γραμματέα  αυτής, οι  οποίες  και  δεν του επέτρεπαν  την  προσωπική  του  παράσταση,  απέστειλε το  με  σημερινή ημερομηνία υπόμνημα  της 

"Nα σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και της ύφεσης"

Ανάλυση G.Moundreas SA
Να αναλάβει γρήγορες και αμετάκλητες δράσεις ώστε να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της
λιτότητας και της ύφεσης, καλεί τους Ευρωπαίους ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος
Πισσαρίδης σε πρόσφατο άρθρο του στη Huffington Post.

Ενισχύεται ο στόλος της οικογένειας Λογοθέτη

Ο Γιώργος Λογοθέτης, πρωτότοκος γιος του Μιχάλη Λογοθέτη, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του Libra Group

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει το ναυπηγικό της πρόγραμμα η εταιρεία Lomar Shipping της οικογένειας του Μιχάλη Λογοθέτη.

Σε ύφεση η κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Υποχωρεί ελαφρά η Μεσόγειος ως προορισμός κρουαζιέρας για τη διετία 2014 - 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η CLIA. Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Cruise Lines International Association - CLIA  Christine Duffy κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης κρουαζιέρας στον κόσμο της Seatrade Maimi τόνισε ότι το 2014 ο στόλος της Μεσογείου θα μειωθεί κατά 3% και το 2015 κατά 5%, καθώς αρκετά κρουαζιερόπλοια επιστρέφουν στο νούμερο ένα προορισμό στο κόσμο, την Καραϊβική.

25 Μαρ 2014

"Καταργείται το δικαίωμα των εργαζομένων ναυτικών στην απεργία"




0 πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Γιώργος Βλάχος
Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου ΥΝΑ « Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», άρθρο 25 για την δήθεν ρύθμιση και διασφάλιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, μη εξαιρώντας την περίπτωση της ανεργίας των ναυτικών ( κατ’ ουσίαν) καταργείται το δικαίωμα των εργαζομένων ναυτικών, στην απεργία , άρθρο 23 του Συντάγματος της Ελλάδος.

Οικονομική ενίσχυση λόγω Πάσχα σε άνεργους ναυτικούς


Την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης το ύψος της οποίας μπορεί να φτάσει και στα 350 ευρώ προβλέπει απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Δικαιούχοι θα είναι οι άνεργοι ναυτικοί εφόσον πληρούν σειρά προϋποθέσεων.

Minoan: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ

Την πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 31.01.2014, ανακοίνωσε η Minoan Lines.

Minaon Lines: Συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους




Η Minoan Lines εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η διοίκηση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, με αφορμή σχετική καταγγελία της Π.Ν.Ο., για τη μη πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών στους ναυτικούς που εργάζονται στις εταιρείες της επιβατηγού ναυτιλίας, διευκρινίζει για μία ακόμη φορά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι:

23 Μαρ 2014

Χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα ο τομέας αγοραπωλησιών πλοίων


Χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα  ο τομέας αγοραπωλησιών πλοίων  την προηγούμενη εβδομάδα: Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:
✏ Στα Capes, το ‘MONA PEGASUS’ 172.571 DWT (2000 – NKK) και το ‘ΚΟΒΟ’ 172,964 DWT
(1999 – NKK) αγοράστηκαν από την Winning Shipping στα $ 29 εκ και $ 25 εκ. αντίστοιχα.

BIMCO: Η βαρύτητα της Κίνας στην ναυτιλία είναι θεμελιώδης

Για τον ρόλο και την βαρύτητα της Κίνας στην πορεία του κλάδου μεταφοράς ξηρού φορτίου, αξίζει
να αναφέρουμε πως οι θαλάσσια μεταφερόμενες εισαγωγές της Κίνας το 2013 ξεπέρασαν τους 2 δισ.
τόνους που σημαίνει ότι η Κίνα διπλασίασε τις εισαγωγές της σε διάστημα σε διάστημα 5 χρόνων,
δηλαδή από το 2008. Από το σύνολο αυτό των εισαγωγών, το 75% αφορούσε εμπορεύματα ξηρού
φορτίου και από το σύνολο αυτό των εμπορευμάτων ξηρού φορτίου το 39% ήταν σε Iron Ore.

22 Μαρ 2014

ΔΝΤ: «Η Ευρωζώνη βρίσκεται στα μαύρα της τα χάλια»

Ανάλυση G.Moundreas SA
«Η Ευρωζώνη βρίσκεται στα μαύρα της τα χάλια». Έτσι αρχίζει πολυσέλιδο αφιέρωμα του ΔΝΤ
για το μέλλον της Ευρωζώνης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι, με τον
πρώτο να είναι η μετέλιξη της Ευρωζώνης σε Ομοσπονδιακό κράτος με νόμισμα το Ευρώ και ο
δεύτερος είναι να παραμείνει η Ε.Ε αλλά χωρίς το Ευρώ, δηλαδή διάλυση της Ευρωζώνης.

Η προεδρία επιζητεί συμφωνία για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την Οδηγία για το Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.

Να ακυρωθεί η απόφαση πώλησης του ΟΛΠ.

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Υποψηφίου Δημάρχου Κερατσινίου–Δραπετσώνας 

"Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να πωλήσει έως και το 67% του πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

21 Μαρ 2014

Μήνυμα Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων

Σε μια συμβολική κίνηση με πολλαπλά μηνύματα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνάντησε σήμερα, παγκόσμια ημέρα εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων, τους Σημαιοφόρους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Ανδρέα –Ελευθέριο Ίντρα και Ευαγγελία Γαλανοπούλου.

H «θάλασσα» ένας από τους πυλώνες της Ελληνικής Προεδρίας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  10ης Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου Σημείων Επαφής των Κρατών – Μελών της Ε.Ε. για την “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική”. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα,  στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η ΒΙΑΝΕΞ των Γιαννακόπουλων έκανε δωρεά στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήθηκε δωρεά εξοπλισμού από τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο και αντιπρόεδρο ΔΣ ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο προς τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας στον Άγιο Κοσμά.  Στην παραλαβή  της δωρεάς παρευρέθησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ο ΣΕΕΝ αντιδρά στην εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων από ημερόπλοια


Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης

Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας  εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις που αφορούν την Ακτοπλοΐα.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Στις 27 Μαρτίου δένουν τα πλοία εταιρειών ακτοπλοίας που χρωστάνε δεδουλευμένα



Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Συνεδρίασε σήμερα 21 Μαρτίου 2014 η Διοίκηση της ΠΝΟ και εξέτασε τα φλέγοντα προβλήματα της ναυτεργασίας, προτάσσοντας το μείζον θέμα της καταβολής των οφειλομένων αποδοχών στα πληρώματα πλοίων Ακτοπλοϊκών εταιρειών καθώς και τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο του ΥΝΑ για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της Κυβέρνησης τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των ελλήνων ναυτεργατών.