14 Μαρ 2014

Μιχ.Λάμπρος προς Ι.Πλατσιδάκη: Περί Ναυτικής Εκπαίδευσης

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε στον Γιάννη Πλατσιδάκη, πρόεδρο της Intercargo,  ο Μιχ.Λάμπρος Αντιπρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων για τις θέσειςπου ανέπτυξε περί  της Ναυτικής Εκπαίδευσης  στο πρόσφατο συνε΄δριο που διοργάνωσε το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

 "Κύριον
Ιωάννην Πλατσιδάκη
 
 
Αγαπητέ Γιάννη,
 
Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να αγωνίζεσαι στην πρώτη γραμμή της Ελληνικής και της Ελληνόκτητης Ναυτιλίας.
 
Σίγουρα θα εξέφρασες την απορία σου για την απουσία μου από το Συνέδριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα για τη Ναυτική Εκπαίδευση και την εκπαίδευση στα πλοία.  Δυστυχώς λόγω προανειλλημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, παρακολούθησα μόνο τις εισηγήσεις και τους χαιρετισμούς της πρώτης ημέρας.
 
Διάβασα όμως με προσοχή την εμπεριστατωμένη ομιλία σου και ομολογώ ότι ήταν πραγματικά χειμαρρώδης και κάλυψε όλο το φάσμα και των δύο θεμάτων του Συνεδρίου.   Θα έλεγα ότι η ομιλία σου πρέπει να τυπωθεί και να διανεμηθεί σε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τη Ναυτική Εκπαίδευση καθώς επίσης και σε όλους τους σπουδαστές των σχολών.
Το μεγάλο ερώτημα φίλε Γιάννη, είναι κατά πόσο είναι διατεθιμένοι οι υπεύθυνοι παράγοντες των Υπουργείων να δώσουν σάρκα και οστά σε όσα ανέπτυξες με γλαφυρότητα, και εάν επιτέλους θα βγάλουν από το σημερινό τέλμα τη Ναυτική Εκπαίδευση.
 
Ντρέπομαι ειλικρινά όταν σκέπτομαι ότι τις δεκαετίες 1960/1970/1980 ανθούσαν οι δημόσεις και οι ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης και είχαμε εν ενεργεία 70000 Έλληνες ναυτικούς που αποτελούσαν το 10% του παγκόσμιου ναυτεργατικού δυναμικού, ενώ σήμερα έχομε μόνο δημόσιες σχολές μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού και δια της βίας 15000 ναυτικούς, σε ποσοτό 1% του παγκόσμιου ναυτεργατικού δυναμικού.
 
Νομίζω ότι το Συνέδριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα ήταν ένα νέο ξεκίνημα να δραστηριοποιηθούμε όλοι για το πρόβλημα των ναυτικών σχολών με πρωτεργάτη την Επιτροπή Ναυτικής Εκπαίδευσης της ΕΕΕ, την οποία ο Πρόεδρός μας κος. Θ. Βενιάμης και εσύ προσωπικά διεθύνετε με επιτυχία.
 
Εγώ όπως γνωρίζεις καλά, είμαι πάντα στη διάθεσή σας.
 
Θερμά συγχαρητήρια και ευχή να έχομε σύντομα ευχάριστα αποτελέσματα.
 
Φιλικότατα,
 
Μιχάλης Λάμπρος
 
 
Κοινοπ. Πρόεδρον ΕΕΕ, κ. Θ. Βενιάμη
             Ένωση Εφοπλιτών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.