31 Μαρ 2014

Ο Χάρης Βαφειάς παρέλαβε 2 από 17 νεότευκτα πλοία




Δύο από τα συνολικά 17 πλοία που ναυπηγεί  στην Ιαπωνία παρέλαβε και βάπτισε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία  StealthGas συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά.

Πρόκειται για δύο, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ,   eco LPG carriers-πλοία μεταφοράς αερίου που κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Kyokuyo, χωρητικότητας 7.200 κυβικών μέτρων το καθένα. Το πρώτο ονομάστηκε ECO STREAM.Νονά ήταν η κυρία  Ochi, σύζυγος του προέδρου των ιαπωνικών ναυπηγείων και το δεύτερο ECO CHIOS με νονά  την κα Σοφία Γκαλιτοπούλου  που είναι η παλαιότερη υπάλληλος του Ομίλου Βαφειά αφού ξεκίνησε το 1977.
Και τα δύο πλοία είναι ήδη χρονοναυλωμένα για οκτώ χρόνια, έως το 2022. Η ναυπήγηση των πλοίων χρηματοδοτήθηκε από την Credit Acricole Bank  και παρακολουθούνται από τον νηογνώμονα  NK.
Η Stealthgas του Χάρη Βαφειά, κυριαρχεί στα LPG όπου διαθέτει στόλο με 37 αυτού του τύπου πλοία. Μάλιστα η πρόσφατη είσοδος του πολυδισεκατομμυριούχου Michael Dell, στην εταιρεία με 33 εκατομμύρια δολάρια και ποσοστό το 9,9%  έγινε διότι  υπάρχουν προοπτικές γα συνεχή ανάπτυξη  της  επιχείρησης στον τομέα των LNG και των  LPG.
Έχει σε εξέλιξη  ένα μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα, συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων,  το οποίο αφορά την κατασκευή 17 LPG Carriers. Στην Ιαπωνία ναυπηγούνται  13 από αυτά και τα υπόλοιπα τέσσερα σε κορεατικές γιάρδες. Όλα τα νεότευκτα  θα παραδοθούν  στα έως τα τέλη του 2015 ανεβάζοντας τη συνολική δύναμη στου στόλου στα 54  πλοία συνολικής αξίας 1,050 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.