20 Μαρ 2014

Οι κινεζικές επενδύσεις αναπτύσσουν το Λιμάνι του Πειραιά




- Κωνσταντίνος Γιαννίδης, Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου:
«Ευελπιστούμε να συνεχιστούν οι κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά και ευρύτερα στην Ελλάδα»
Την ικανοποίησή του για την επίτευξη υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής ZTE Corporation και της θυγατρικής της Cosco, PCT (Piraeus Container Terminal), που εγκαινιάζει τη λειτουργία του διαμετακομιστικού κέντρου της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στους χώρους της Cosco στον Πειραιά εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης.

Συγκεκριμένα, με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου, Πληροφοριών και Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου εκφράζεται η ελπίδα για «τη συνέχιση και ανάπτυξη των κινεζικών επενδύσεων στον Πειραιά και ευρύτερα στην Ελλάδα». Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζει: «Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του Πειραιά, με την έλευση της Cosco. Σήμερα παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία με το λιμάνι του Πειραιά, καθώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία γύρω από το λιμάνι, η οποία προσβλέπει στην περαιτέρω επέκταση του τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το Λιμάνι θα εμφανίζει όλο και μεγαλύτερη άνοδο εξαιτίας και των νέων επενδύσεων της Cosco στον προβλήτα ΙΙΙ και της προσέλκυσης transit φορτίου. Ο Πειραιάς αναδεικνύεται σε ευρωπαϊκή πύλη κάνοντας το όραμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας πραγματικότητα και οι επενδύσεις της Cosco καθώς και οι συμφωνίες με τέτοιες εταιρείες -κολοσσούς» δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η οποία από Χώρα της κρίσης μετεξελίσσεται σε χώρα έλξης ξένων επενδυτών.
Το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο ως ο αρμόδιος θεσμικά επιχειρηματικός φορέας για τη διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας έχοντας ως στόχο την προσέλκυση και νέων κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Κίνα χαιρετίζει τη συμφωνία Cosco-ΖΤΕ και ευελπιστεί για τη συνέχιση και ανάπτυξη των κινεζικών επενδύσεων στον Πειραιά και ευρύτερα στην Ελλάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.