21 Μαρ 2014

Ο ΣΕΕΝ αντιδρά στην εκτέλεση ακτοπλοϊκών δρομολογίων από ημερόπλοια


Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης

Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας  εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις που αφορούν την Ακτοπλοΐα.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

« Ειδικότερα, ζητούμε την απόσυρση του άρθρου 25 ως ευθέως αντισυνταγματικού και την τροποποίηση του άρθρου 12 δια του οποίου δίδεται η δυνατότητα εκτελέσεως ακτοπλοϊκών δρομολογίων από ημερόπλοια. 

Ειδικότερα, επί του άρθρου 25 «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», τονίζουμε ότι η επίμαχη διάταξη καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών των εταιρειών και παραβιάζει τις αρχές της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας.

Επί του άρθρου 12 που αφορά «ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΩΝ» σημειώνουμε ότι οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου και ειδικότερα οι παρ. 3 γ και δ, αλλά και η παρ. 4, επιτρέπουν την εκτέλεση δρομολογίων ακτοπλοΐας από τα ημερόπλοια υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τα δρομολογημένα ακτοπλοϊκά πλοία τα οποία είναι επιβαρυμένα με πλήθος υποχρεώσεων.

Ο ΣΕΕΝ κατέθεσε ήδη γραπτό Υπόμνημα προς την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής, στο οποίο εκθέτει αναλυτικά τις απόψεις του επί των παραπάνω άρθρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.