31 Μαρ 2014

Με προβλήματα τα δρομολόγια των πλοίων λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

Τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν αποφασίσει οι κινητοποιήσεις τους να είναι επαναλαμβανόμενες

Με συγκέντρωση στις 8 το πρωί έξω από το πλοίο «European Express» και στη συνέχεια με πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ξεκινά σήμερα στις 6 το πρωί η πρώτη 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Πρόθεση της ΠΝΟ είναι οι απεργίες να έχουν τη μορφή των 48ωρων επαναλαμβανόμενων, απόφαση που αν ισχύσει σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Αιτία πολέμου για την ΠΝΟ αποτελεί η ένταξη στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής ρύθμισης για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία που παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την απόσυρση συγκεκριμένων διατάξεων από το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και Άλλες Διατάξεις» αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες ναυτικούς αλλά αντίθετα προστίθεται πληθώρα νέων ανέργων ναυτικών η οποία έχει φθάσει στα εφιαλτικά ποσοστά του 55% και άνω) .

Επίσης ζητεί την απόσυρση του άρθρου 25 του νομοσχεδίου περί «προγράμματος δρομολογίων έκτακτης ασφαλείας» στα πλοία της ακτοπλοΐας, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο, καταργούνται συνταγματικά και θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.