26 Μαρ 2014

Επιτροπή Άνεργων Ναυτικών: " Όλοι στη Συγκέντρωση για την ανεργία"






Η Επιτροπή Άνεργων Ναυτικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Συνάδελφοι  ναυτεργάτες,
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Η «Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών» τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, καλούμε τους άνεργους και τις οικογένειές τους την Τετάρτη 26 Μάρτη στις 10.30 πμ στη Σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ και την Πέμπτη 27 Μάρτη, 10.30 πμ στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο των συνδικάτων για την ανεργία.


            Δίνουμε απάντηση στην προκλητική άρνηση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί της αρνήθηκαν να συναντήσουν αντιπροσωπεία μας, γυρίζοντας προκλητικά την πλάτη στους ανέργους και τις οικογένειές τους. Αλλά με εντολή της, στις 6/3/2014 στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με αγριότητα άνεργους, εργαζόμενους και συνδικαλιστές, που διαδηλώσαμε για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.   
            Όλα αυτά όταν συγκυβέρνηση – πλουτοκρατία - Ευρωπαϊκή Ένωση, μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, μας στερούν το δικαίωμα στο επίδομα, στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία.  Όλα αυτά στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με τα επίσημα αλλά ανακριβή στοιχεία ο αριθμός των ανέργων έφτασε το Νοέμβρη του 2013 τα 1,382 εκατ.
Κυβέρνηση – Ε.Ε παραδίδουν πλήρως στις ορέξεις των μονοπωλίων τις λιμενικές υποδομές, επανέρχεται το νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που καθορίζει πρόσθετα  κατασταλτικά και απεργοσπαστικά μέτρα σε βάρος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ναυτεργατών. Στα ημερόπλοια και στα σκάφη αναψυχής καταργούνται οι ΣΣΕ, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις, καθορίζονται εργαζόμενοι πολλαπλών καθηκόντων, διευρύνεται και με την βούλα του νόμου η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, υπονομεύεται η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή για ναυτεργάτες, επιβαίνοντες.
           Στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου πάνω από 15 χιλιάδες ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία και πάνω από 60 χιλιάδες ζούνε στη «δημοκρατία της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας»,   ενώ οι έλληνες εφοπλιστές επενδύουν πακτωλό δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέες ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων. Άρα δεν είμαστε «όλοι μια οικογένεια». Αποδεικνύεται ότι τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του εργαζόμενου είναι σε μόνιμη και αγεφύρωτη αντίθεση.   
          Επιβεβαιώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση των 26 εκατ. ανέργων και 120 εκατ. που ζουν στο όριο της φτώχειας είναι  «λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων», ούτε αλλάζει, ούτε βελτιώνεται.     
          Περισσότερη "Ευρώπη" σημαίνει περισσότερη ανεργία περισσότερη φτώχεια από τη μια και αμύθητος πλούτος συγκεντρωμένος σε λίγα χέρια από την άλλη.
          Οι άνεργοι ζούμε καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια. Αρκετοί χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΤΩΡΑ να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια. Παλεύουμε για:

● Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας ● Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ
● Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν.2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, και του νόμου 4078/2012 που προωθούν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία ● Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. ● Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. ● Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. ● Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. ● Έκτακτο επίδομα μπροστά στις γιορτές του ΠΑΣΧΑ κ.λπ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.