18 Αυγ 2012

DST Shipping Group: Ναυπήγηση δύο eco-type supramax στην Ιαπωνία

Συμβόλαιο ναυπήγησης δύο πλοίων τύπου eco-type supramax υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της DST Shipping Group, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και των ιαπωνικών ναυπηγείων IHI Marine United με έδρα το Τόκιο.
Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο του 2014 αντίστοιχα. Από την πλευρά του ναυπηγείου το συμβόλαιο υπέγραψε ο πρόεδρος του IHI, κ. Kurahara.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της DST Shipping Group, Δημήτριος Τσολάκης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί τη συνέχεια μιας ισχυρής σχέσης ανάμεσα στον όμιλό μας και στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο ναυπηγείο της Ιαπωνίας, που ξεκίνησε με την πρώτη παραγγελία μας εκεί το 2010 για ίδιου τύπου πλοία, από τα οποία είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.
Είναι μια από τις πρώτες παραγγελίες από Ελληνες εφοπλιστές στην Ιαπωνία για eco-type πλοία. Τέλος, πιστεύω ότι προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στη δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση επιχειρηματική κοινότητα της Βορείου Ελλάδας».
Στην περιβαλλοντική απόδοση που έχουν τα συγκεκριμένα πλοία στάθηκε στις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της DST, δρ Σταύρος Τσολάκης. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι «τα νέα αυτά πλοία έχουν ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις, ελάχιστη εκπομπή ρύπων, ενώ είναι εφοδιασμένα και με σύστημα διαχείρισης θαλασσίου έρματος (ballast water management system)» και προσέθεσε: «Το γεγονός ότι αγοράζονται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή που αντιπροσωπεύει χαμηλά επταετίας για το συγκεκριμένο τύπο πλοίου, μας κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον καθώς ευελπιστούμε ότι θα επωφεληθούμε τα μέγιστα.

ΠΗΓΗ:  Ναυτεμπορική