30 Αυγ 2012

Β.Μιχαλολιάκος προς κρουαζιεράδες: "Αιτία πολέμου η μεταφορά της κρουαζιέρας από τον Πειραιά"

- Συνάντηση δημάρχου Πειραιά με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, συναντήθηκε χθες αργά το απόγευμα, στο γραφείο του, στο δημαρχείο, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντε,(φωτό) με θέμα την κρουαζιέρα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, μετά τη συνάντηση δήλωσε:
« Θέμα μεταφοράς της κρουαζιέρας από τον Πειραιά ασφαλώς δεν τίθεται. Απαγορεύεται και να το σκέπτεται κανείς.
Είναι αιτία πολέμου. Δεν είναι απλώς κόκκινη γραμμή. Μπορεί να οφείλεται σε ανωριμότητα και απειρία κάποιων.
Ένα είναι βέβαιον, ότι πρέπει να σπεύσουμε όλοι, Κράτος, κεντρική εξουσία δηλαδή, Κυβέρνηση, ο Δήμος του Πειραιά, που σπεύδει.
Ήδη, κατασκευάζει τρία περίπτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, με τα οποία υποδέχεται με πολύ καλύτερη αισθητική και ποιο πολλές λειτουργίες, τους επισκέπτες, τους τουρίστες.
Επέκταση των λιμενοβραχιόνων για την κάλυψη των νέων αναγκών, από την αύξηση του ρεύματος της κρουαζιέρας, και βεβαίως, υποδομές στην πόλη του Πειραιά, που έλειψαν τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Πρώτη εκ των οποίων θα είναι η υπόγειος σήραγγα, που θα συνδέει το ΣΕΦ με το λιμάνι και πολλά άλλα.
Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση, στην οποία συμφωνήσαμε ότι κρουαζιέρα σημαίνει Πειραιάς και τίποτα άλλο.
Και την επιστροφή των Ποσειδωνίων «χθες» στον Πειραιά.
Βρήκα έναν πολύ καλό σύμμαχο, σε αυτά για τα οποία εγώ ως Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, πολεμάμε.»

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θ. Κόντες, δήλωσε:
«Είχα μια συνάντηση με το Δήμαρχο και κουβεντιάσαμε το θέμα της κρουαζιέρας που μας αφορά. Αφορά τον Πειραιά, αφορά όλους μας.
Είχαμε κάνει μία πρόταση εμείς, εδώ και πολλά χρόνια, για το Δέλτα του Φαλήρου. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο έργο, καταλαβαίνουμε ότι την παρούσα στιγμή, είναι δύσκολο να γίνει και είναι πολύ ακριβό έργο. Απλώς συμφωνήσαμε να γίνει μια συνάντηση σύντομα με άλλους φορείς, να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να δούμε τι χρειάζεται. Επίσης, υποσχέθηκε ως δήμαρχος ότι θα επέμβει στην πολιτική ηγεσία, για να μπορέσουν να κάνουν πρόσβαση, γιατί αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα, η οδική πρόσβαση στην κρουαζιέρα, η οποία δεν υπάρχει, είναι ανύπαρκτη και γίνεται κορεσμός στον Πειραιά.»