28 Αυγ 2012

Στην Κύπρο ο υπουργός Αιγαίου και Ναυτιλίας

Θέματα ναυτιλίας γενικότερα αλλά και της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης ειδικότερα, βρίσκονται στην ατζέντα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη ο οποίος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί την Κύπρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα Υπουργού:



• Την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, στις 10 π.μ., θα επισκεφθεί τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών στον Άγιο Κοσμά, όπου και θα παρακολουθήσει άσκηση επίδειξης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΜΥΑ.

• Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, στις 9 π.μ., έχει συγκαλέσει σύσκεψη, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την λαθρομετανάστευση. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση της αύξησης των εισερχόμενων ροών παράνομων αλλοδαπών από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας.

• Την Πέμπτη, 30 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., θα συμμετέχει στην σύσκεψη που θα διεξαχθεί στην περιφερειακή ενότητα Χίου για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του νησιού από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά.

• Την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη. Ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, επ’ ευκαιρία της προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.