25 Ιουν 2014

Ο Πίτερ Λιβανός ενισχύει τον στόλο της GasLog

Ενισχύει τον στόλο της, η εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά, GasLog, του Πίτερ Λιβανού.
Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε συμβόλαια για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, τα οποία θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ υπάρχει προπτική και για άλλα δύο.

Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει, ότι σε τρία χρόνια, η ζήτηση για φυσικό αέριο θα έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα τα πλοία να μπουν σε μακροχρόνιες και προσοδοφόρες ναυλώσεις.

Η παραγγελία δόθηκε στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, με τα οποία ξεκινάει συνεργασία.

Τα πλοία θα έχουν μικρή κατανάλωση καυσίμου όπως απαιτεί η εποχή, για την προστασία του περιβάλλοντος και για τη μείωση του λειτουργικού κόστους.
Η  GasLog έχει υπό ναυπήγηση, 11  LNG στη γιάρδα της Νοτιοκορεατικής Samsung και στο νερό άλλα 11 πλοία, ενώ διαχειρίζεται και άλλα έξι.
Η Gaslog ήταν η πρώτη, ελληνικών συμφερόντων, ναυτιλιακή που διαχειρίζεται η LNG και έκανε την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η δεύτερη σε διεθνές επίπεδο, καθώς έχει προηγηθεί η Golar του ομίλου Fredrisken.

Πηγή: Ο Πίτερ Λιβανός ενισχύει τον στόλο της GasLog   | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/56554/o-piter-livanos-enishyei-ton-stolo-tis-gaslog#ixzz35fKQCiUe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.