15 Ιουν 2014

Υποβόσκουσα κρίση στις σχέσεις Κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΛΠ


Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ απαίτησε από το Δ.Σ. του ΟΛΠ να μην εγκρίνει το Σχέδιο Β΄ Τροποποίησης μέσω Φιλικού Διακανονισμού της Σύμβασης Παραχώρησης με την ΣΕΠ (Cosco) για το έργο του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στο Πέραμα

Κρίση στις σχέσεις Κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ προκλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την απαίτηση εγγράφως του ΤΑΙΠΕΔ προς το Δ.Σ. του ΟΛΠ, να μην εγκρίνει και να μην στείλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το Σχέδιο Β΄ Τροποποίησης μέσω Φιλικού Διακανονισμού της Σύμβασης Παραχώρησης με την ΣΕΠ (Cosco) για το έργο του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στο Πέραμα.

Το έργο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και έχει ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό πέρυσι.

Τη Συμφωνία αυτή η ίδια η Κυβέρνηση την έχει στείλει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσωπικά ο κ. Μ. Βαρβιτσιώτης έχει επισκεφθεί πολλές φορές τις Βρυξέλλες για την έγκρισή της.

Η διάσταση μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργού Ναυτιλίας παραλίγο να τινάξει στον αέρα και τη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ προσπάθησε να ματαιώσει, παρά την αντίθετη άποψη του Υπουργού.

Τελικά η Γ.Σ. έγινε με καθυστέρηση, προδίδοντας τη σοβούσα κρίση.

Για το θέμα αυτό, η πλευρά των Κινέζων εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την ξαφνική στάση του ΤΑΙΠΕΔ, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στην Κυβέρνηση, αφού είναι πλέον γνωστή η διαμάχη στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκρεμότητα που αφορά στο θέμα του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ και Cosco δημιουργεί προβλήματα διαδικαστικά στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τον ΟΛΠ. Όσο υπάρχει η εκκρεμότητα αυτή, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας στο protothema.gr υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στον οποίο σε δεύτερη φάση έχουν περάσει πέντε εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Cosco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.