18 Ιουν 2014

Χ.Φαφαλιός: Επιζήμια για τη χώρα η ασταθής ναυτιλιακή πολιτική της κυβέρνησης

 Για ασταθή στάση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ελληνική ναυτιλία, η οποία δύναται να καταστεί  πολύ επιζήμια για τη χώρα και τον κλάδο κάνει λόγο ο  Χαράλαμπος Φαφαλιός, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co-operation Committee) στην ετήσια έκθεση.

«Η ναυτιλία παραμένει  ένας από τους δύο κύριους μοχλούς της Ελληνικής Οικονομίας και η κυβέρνηση δεν πρέπει να  υποτιμά ούτε να υπονομεύει τη σημασία  του ρόλους  για τη μελλοντική ευημερία της Ελλάδα» επισημαίνει ο Χ.Φαφαλιός και προσθέτει:  
«Με αυτό κατά νου, θεωρούμε αντιπαραγωγική για την κυβέρνηση να υιοθετεί μια ασταθή συμπεριφορά για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αντιθέτως, θα πρέπει η κυβέρνηση  να τηρεί τον λόγο της, ούτως  ώστε να μην δημιουργείται αβεβαιότητα η οποία  ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης της ελληνικής σημαίας και των ευκαιριών για απασχόληση.
Ο ναυτιλιακός κλάδος  είναι ύψιστης σημασίας για την Ελλάδα και κάθε αποσταθεροποίηση του πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί   θα είναι πολύ επιζήμια για τη χώρα και τον κλάδο».

Πηγή: Χ.Φαφαλιός: Επιζήμια για τη χώρα η ασταθής ναυτιλιακή πολιτική της κυβέρνησης | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/55695/hfafalios-epizimia-gia-ti-hora-i-astathis-naytiliaki-politiki-tis-kyvernisis#ixzz350CSNG6n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.