14 Ιουν 2014

Μεγάλοι εκθέτες κλείνουν θέσεις από τώρα για τα Ποσειδώνια 2016

Ρεκόρ επισκεπτών, συμμετοχών, αλλά και συμφωνιών που έκλεισαν κατά τη διάρκειά τους σημείωσαν τα Ποσειδώνια 2014, ενώ ταυτόχρονα μπήκαν οι βάσεις για να επαναληφθεί η επιτυχία και στη διοργάνωση του 2016.

Επιβεβαιώνοντας την ηγετική τους θέση, ως το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, τα Ποσειδώνια υποδέχθηκαν συνολικά 19.421 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διήρκησε η έκθεση, καταγράφοντας 10% αύξηση σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2012.
Επισκέπτες από 96 χώρες ήρθαν για να γνωρίσουν και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και με εκπροσώπους 1.843 εκθετών από συνολικά 93 χώρες - άλλο ένα ρεκόρ των Ποσειδωνίων, το οποίο επισφραγίζει την παγκόσμια απήχηση της έκθεσης.
Και καθώς η αποξήλωση των περιπτέρων έχει πια ολοκληρωθεί, οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων είναι πεπεισμένοι ότι η έκθεση του 2016, που έχει προγραμματιστεί από 6 έως 10 Ιουνίου 2016 στο ίδιο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, θα είναι εξίσου επιτυχημένη και παραγωγική για όλους τους εκθέτες.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα Μιχαήλ Δήμητρα, διευθύνουσα σύμβουλο των εκθέσεων Ποσειδώνια: «Η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο είναι εξαιρετικά αυξημένη και είμαστε αισιόδοξοι ότι η επιτυχία των φετινών Ποσειδωνίων θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια. Η ναυτιλία σταδιακά ανακάμπτει, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές συνθήκες βελτιώνονται. Οσο αυξάνονται οι μεταφορές εμπορευμάτων στους ωκεανούς μέσα στους επόμενους 24 μήνες, τόσο μεγαλύτερη αισιοδοξία θα υπάρχει στα Ποσειδώνια 2016».
Σημαντικές συμμετοχές
Hδη σημαντικοί εκθέτες των Ποσειδωνίων 2014, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών περιπτέρων της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας, της Τουρκίας και της Δανίας, καθώς και εταιρείες όπως η ABB, η Transas, η MAN Diesel and Turbo, η Alfa Laval, η Marichem Marigases κ.ά., έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση του 2016.
«Οι ισχυροί δεσμοί των Ποσειδωνίων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και το γεγονός ότι παραδοσιακά στην έκθεση επισφραγίζονται μεγάλες συμφωνίες, είναι δύο από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν στα Ποσειδώνια μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας. Ο επιτυχής συνδυασμός επιχειρηματικών συμφωνιών και σύσφιξης διαπροσωπικών σχέσεων, με το πλούσιο πρόγραμμα συνεδρίων, σεμιναρίων και αθλητικών δραστηριοτήτων των Ποσειδωνίων καθιστούν την έκθεση ένα γεγονός, στο οποίο κάθε μέλος της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας πρέπει να παρευρεθεί», πρόσθεσε η κα Μιχαήλ.
Πολλοί εκθέτες συμφωνούν απόλυτα με την παραπάνω άποψη. Ο Nawfal Al Jourani, Διευθυντής Επικοινωνίας του Dubai Maritime City Authority, δήλωσε σχετικά: «Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων κάναμε αμέτρητες επαφές με δυνητικούς συνεργάτες. Είμαστε βέβαιοι ότι το ελληνικό ναυτιλιακό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για την προβολή της θαλάσσιας βιομηχανίας του Ντουμπάι και των υπηρεσιών που προσφέρει».
Ο Antonio Tacquis από την Panama Shipping Services δήλωσε: «Εκλεισα τόσες πολλές συμφωνίες μέσα στα Ποσειδώνια που νομίζω ότι θα πρέπει να διπλασιάσω το προσωπικό μου στον Παναμά για να μπορέσω να διαχειριστώ την επιπλέον ζήτηση».
Ο πλοίαρχος Dwain E. Hutchinson, Master Mariner Deputy Director της Bahamas Maritime Authority, είχε φέτος την ευκαιρία να έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είπε: «Μέσα από την παρουσία μας στα Ποσειδώνια, προωθήσαμε το συνολικό πακέτο ναυτιλιακών υπηρεσιών που προσφέρουν οι Μπαχάμες, από το νηολόγιο και τα ναυπηγεία μας έως τις οικονομικές και τουριστικές υπηρεσίες μας».
Χορηγοί
O Ιωάννης Σμυρναίος, διευθυντής της ABB για την Ελλάδα και την Κύπρο, και ένας από τους χορηγούς των Ποσειδωνίων, ανέφερε: «Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και να κάνουμε επιπλέον αισθητή την παρουσία μας εδώ στα Ποσειδώνια. Για μια μεγάλη εταιρεία σαν τη δική μας είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, πέρα από  περίπτερο, να γίνουμε και χορηγοί διαπιστεύσεων στα φετινά Ποσειδώνια, καθότι με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να προβάλλουμε την εταιρείας μας σε 20.000 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.