10 Απρ 2014

(Upd 17:50) Αικ.Λαναρά: Ανέστειλε την εισαγωγή της ναυτιλιακής εταιρείας Stalwart Tankers στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης

Ανέστειλαν την εισαγωγή της ναυτιλιακής εταιρείας Stalwart Tankers στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Αικατερίνη Λαναρά και ο Δημήτρης Σουράβλας.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να κλείσουν μία τιμή μεταξύ 11-13 δολαρίων ανά μετοχή κατά την εισαγωγή της εταιρείας ήταν ο λόγος που σταμάτησε το εγχείρημα.

Ο αρχικός στόχος ήταν η άντληση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά  η τιμή της μετοχής  κατά τη δημόσια εγγραφή θα ήταν  μικρότερη από την επιζητούμενη.
Για να καλυφθεί η διαφορά, σύμφωνα με πληροφορίες  υπήρχε η σκέψη  να εκδοθούν περισσότερες μετοχές από όσες αρχικά είχαν υπολογιστεί.
Η εταιρεία έχει στόλο με δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών. Από τα χρήματα που θα αντλούσε από το χρηματιστήριο,  περίπου 31 εκατομμύρια θα δίνονταν  για αποπληρωμή δανείων  για πέντε second hand πλοία της, άλλα 35 εκατομμύρια  για το 20% της αξίας τεσσάρων νεότευκτων πλοίων χωρητικότητας 25.000 τόνων το καθένα  και γα τα οποία έχει υπογράψει «επιστολή προθέσεων» με ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας.  
Επίσης, επιπλέον κεφάλαια θα δίνονταν  για την αγορά  πέντε μεταχειρισμένων πλοίων χωρητικότητας από 19.000 έως 25.000 τόνους το καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.