14 Απρ 2014

ΟΛΘ: Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του 67%

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την  πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ  εξέδωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου επέλεξε δυνάμει απόφασης που έλαβε κατά τη συνεδρίασή του της 10 Απριλίου 2014 τη διάθεση πλειοψηφικού  ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΘ,  ανερχόμενου σε 67%  και  ενέκρινε τη διαδικασία αναφορικά με  την πώληση του ποσοστού μέσω διεθνούς ανταγωνιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η  έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο από την Τρόικα για να πάρει η Ελλάδα την δόση των χρημάτων που παραμείνει.
Η καταληκτική ημερομηνία για  εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 5η Ιουνίου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη το σημαντικό είναι να υπάρχουν  τα οικονομικά  κριτήρια και στη δεύτερη φάση θα εξεταστούν τα τεχνικά. Με αυτό τον τρόπο δίνει το ΤΑΙΠΕ τη δυνατότητα να κατέβουν πολλοί υποψήφιοι ώστε να ανοίξει ο ανταγωνισμός και  στη συνέχεια θα κάνουν συμμαχίες κατά την εξέταση των τεχνικών κριτηρίων.
Παράλληλα με τις δραστηριότητες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων και του χύδην φορτίου θα δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες όπως η κρουαζιέρα και η ακτοπλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.