23 Απρ 2014

Ι. Αγγελικούσης: Eνισχύει τον στόλο της η κοινοπραξία Maran Nakilat LNG

Ενισχύει τον στόλο της  η ναυτιλιακή κοινοπραξία  Maran Nakilat LNG η οποία ανήκει κατά 60% στη Maran Gas του Ομίλου Αγγελικούση.
Πιο συγκεκριμένα, η κοινοπραξία απέκτησε τρία  από τα συνολικά 17 που ναυπηγεί σε γιάρδες της Νοτίου Κορέας, η Maran Gas, μετά από αναχρηματοδότηση που πέτυχε ύψους 807 εκατομμυρίων δολαρίων με  τις τράπεζες Qatar Islamic Bank (QIB) και Barwa Bank.

Η κοινοπραξία  η οποία  συστάθηκε το 2005 με τέσσερα πλοία στη δύναμή της σήμερα ελέγχει  11.
Αυτή την περίοδο ο Ιωάννης Αγγελικούσης διαχειρίζεται ένα στόλο που αποτελείται συνολικά από  93 πλοία που «είναι στο νερό», όπως λένε οι ναυτικοί. Οι τρεις εταιρείες που έχει είναι η Maran Τankers με 44 δεξαμενόπλοια , η Anangel με 42 φορτηγά, και η MaranGas 7 μεταφοράς  αερίου εκ των οποίων  πέντε είναι μεταφοράς υγροποιημένου αερίου LNG  και 2 LPG. 
Στα βήματα του πατέρα του, Αντώνη, συνεχίζει να ναυπηγεί τα πλοία του στόλου του και δεν αγοράζει μεταχειρισμένα. Το ναυπηγικό του πρόγραμμα, αξίας  2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει την κατασκευή: - τριών VLCC δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 318.000 τόνων το καθένα και  συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Maran Tankers
-         11 LNG  συνολικής αξίας 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό της Maran Gas και
-         Τέσσερα φορτηγά, τρία χωρητικότητας  205.00 τόνων το καθένα και ένα 115.00 τόνων, συνολικής αξίας 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.