14 Σεπ 2016

Ανοίγει για το κοινό η Ηετιώνεια Οχύρωση του Πειραιά

Επισκέψιμος για το κοινό ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος του Πειραιά - Ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο - Ελεύθερη είσοδος Πέμπτη-Σάββατο

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων ανακοινώθηκε ότι δίνεται πλέον στο κοινό η δυνατότητα να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιωνείας Οχυρώσεως
στον Πειραιά, παρόλο που σήμερα εξακολουθούν να εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης του μνημείου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την εξέλιξη του έργου ανάδειξης του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της πειραϊκής ακτής. Σε αυτόν σώζονται σημαντικά κατάλοιπα της αρχαίας οχύρωσης του λιμανιού του Πειραιά, πάνω στα οποία εντοπίζονται τα ίχνη διαφόρων χρονολογικών περιόδων. Συγκεκριμένα, ορατές είναι οι φάσεις οικοδόμησης των οχυρωματικών κτηρίων από την αρχική οικοδομική φάση που ανάγεται στον Θεμιστοκλή, έως την μακεδονική κυριαρχία στους ελληνιστικούς χρόνους.

Για το 2016 ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Πέμπτη έως Σάββατο). Οι ώρες επισκέψεων για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είναι από τις 11:00 έως τις 19:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ηετιωνείας Οχυρώσεως βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την πύλη Ε2 (όπου ελλιμενίζονται και αποπλέουν τα πλοία για Κρήτη). Η είσοδος γίνεται από την οδό Κανάρη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αποταθεί στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής , Πειραιώς και Νήσων (κα Αλεξανδροπούλου), στο τηλέφωνο 210-4590700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.