30 Σεπ 2016

Σταθερά στην κερδοφορία οι Μινωϊκές, μειώνουν τις ζημιές ΑΝΕΚ-Attica



Τα οικονομικά αποτελέσματα  του α’ εξαμήνου για τους τρεις μεγάλους Ομίλους της ελληνικής ακτοπλοίας, ΑΝΕΚ, Attica, Μινωϊκές,  κατέδειξαν  τη θετική πορεία που ακολουθεί ο κλάδος τα τελευταία χρόνια και ειδικά από τότε που η τιμή των καυσίμων μειώθηκε αισθητά,  δίνοντας βαθιές  ανάσες ζωής.  
Άλλοι αύξησαν την κερδοφορία τους,  άλλοι μείωσαν τις ζημιές τους,  απόρροια μίας διαχείρισης που προσαρμόστηκε στα νέα οικονομικά δεδομένα. Η εικόνα θα είναι καλύτερη με τον υπολογισμό και του χρυσοφόρου γ΄τριμήνου  όπου το ελληνικό καλοκαίρι έφερε μεγαλύτερους τζίρους και περισσότερα κέρδη.

Την κερδοφόρο πορεία τους συνεχίζουν οι Μινωϊκές Γραμμές. Από τα 5,8 εκατομμύρια το αντίστοιχο διάστημα 2015 ανήλθαν στα   12,2 εκατομμύρια.
Η  Attica Group μείωσε τις ζημιές και από τα  5,8 εκατομμύρια  που  «έγραψε» το α΄ εξάμηνο του 2015  τα «κατέβασε» στα 2,2 εκατομμύρια.
Η ΑΝΕΚ, επίσης, μείωσε τις ζημιές της από τα   13,05 εκατομμύρια στα 9,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η εικόνα αυτή υπάρχει παρά το γεγονός  ότι το πρώτο εξάμηνο από πλευράς επιβατικής κίνησης  δεν ήταν καλό ήταν θέλετε όχι τόσο  καλό όσο θα ήθελαν τα διοικητικά στελέχη των ομίλων.  Η εικόνα αλλάζει προς το πολύ καλύτερο  τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά από τα τέλη Ιουλίου, έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου  και θα αποτυπωθούν τα αποτελέσματα στο γ΄ τρίμηνο. 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.