15 Σεπ 2016

Στους Λειψούς τα σκάφη του 7ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «Goran Schildt Regatta»



Η ιστιοπλοΐα στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, η ομορφιά των νησιών των Δωδεκανήσων και η φιλοξενία των κατοίκων τους έχει ενθουσιάσει τους 150 Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους που παίρνουν μέρος στον 7ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοικτής Θάλασσας «Goran Schildt Regatta». Η διοργάνωση διεξάγεται στη μνήμη του διάσημου Φινλανδού συγγραφέα, ιστορικού τέχνης και ταξιδευτή, Γιόραν Σιλντ, ο οποίος έζησε στη Λέρο. Έγραψε για τις ελληνικές θάλασσες στα δεκάδες βιβλία του που έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες.

Στη χθεσινή ιστιοδρομία από την Πάτμο μέχρι τους μαγευτικούς Λειψούς (15 ν.μ.) κυριάρχησαν οι βόρειοι άνεμοι, εντάσεως μέχρι και τέσσερα μποφόρ. Οι ιστιοπλόοι έφτασαν γρήγορα στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων και είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις ωραίες παραλίες του αλλά και να γευτούν τις τοπικές σπεσιαλιτέ.  
Τα αποτελέσματα της 2ης ιστιοδρομίας: ORC Club: 1) Ηλέκτρα (κυβερνήτης, Πέτρος Καλομοίρης), 2) Σαμία (Χρήστος Μπαλάτσος), 3) Contor (Νικήτας Μαυράκης).
Open Class: 1) Antina 2 (Ρολφ Χάλμπεργκ, Σουηδία), 2) Robust (Λέναρντ Κόνικσον, Σουηδία), 3) Cashe Cashe (Αντερς Γκράφνερ, Σουηδία).
Στον αγώνα παίρνουν μέρος 150 ιστιοπλόοι από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Τη διοργάνωση παρακολουθούν ο Πρέσβης της Φινλανδίας στην Αθήνα, Παουλί Μακέλα, και αρκετοί δημοσιογράφοι από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Λέρου σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το ίδρυμα Cristine and Goran Schildt, τον Πολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογο «Άρτεμις», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Λέρου.

Ο Γιόραν Σιλντ, με το σκάφος του «Δάφνη», ταξίδεψε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, τη γνώρισε και περιέγραψε της ομορφιές της χώρας στα βιβλία του. Έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία και σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα ελληνικά νησιά και η θάλασσα της Μεσογείου. Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία τον έχουν τιμήσει για το έργο του ενώ υπήρξε και μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.