10 Σεπ 2016

Κερδίζουν μερίδιο αγοράς οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού




Με στόχο   το άνοιγμα ξένων αγορών και  δυνατά τους «όπλα» την εξωστρέφεια και   τη μεταξύ τους συνεργασία μεταξύ τους ,  Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού έχουν ενώσει  τις δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν ελληνικό brand name  στον κλάδο τους.
   Τόσο η HEMEXPO όσο και η WIMA ου αντιπροσωπεύουν τους έλληνες κατασκευαστές  βρέθηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως  ναυτιλιακές εκθέσεις στην SMM στο Αμβούργο.   Εκεί που είχαν  τη δυνατότητα να  διαπραγματευτούν με μεγάλα ναυπηγεία  ώστε να κλείσουν συμφωνίες και να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα. Γιατί μπορεί η ελληνόκτητος  ναυτιλία να είναι η μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως όμως   τα γύρω από αυτή επαγγέλματα  που απασχολούν  χιλιάδες κόσμο δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

« Η SMM μας έδωσε περαιτέρω ώθηση στην προσπάθεια μας να καθιερωθούμε στην παγκόσμια οικονομία. Εντύπωση προκαλεί η επίσκεψη μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτών στο περίπτερο των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού ενώ παλαιότερα ήταν πολύ δύσκολο ως απίθανο να κλειστεί οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους. Φυσικά οι επαφές που πραγματοποιούνται φέρνουν και νέα συμβόλαια» επεσήμανε στο «nemoney.gr»  η Ελένη Πολυχρονοπούλου πρόεδρος της HEMEXPO:
«Πλέον αποτελεί χαρακτηριστικό των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού ότι όχι απλά δεν κρύβουν τους πελάτες  και τις προσωπικέ στους επαφές,  αλλά  διαχέουν  τις πληροφορίες που έχουν στο σύνολο της ομάδας. Έχουν αλλάξει οι νοοτροπίες του παρελθόντος».
Όσο αφορά τις προτεραιότητες της  ΗΕΜΕΧΡΟ είναι η δημιουργία ελληνικού brand name στον κλάδο των Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού. Οι εταιρείες της ΗΕΜΕΧΡΟ αναπτύσσονται επενδύοντας στην έρευνα και ανάπτυξη και προσφέροντας   Smart Ship Solutions στους πελάτες τους.
«Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά έχουμε επιμονή, υπομονή, όρεξη για δουλειά και συνεργασία, διαθέτουμε τεχνογνωσία .
Σκοπός μας είναι η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η ομαδική και ατομική δουλειά για να καθιερωθούμε στις διεθνείς αγορές. Ο ανταγωνισμός δεν είναι μέσα στη χώρα αλλά στο εξωτερικό» συμπληρώνει η Ελένη Πολυχρονοπούλου.


Στο Ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν οι εξής εταιρείες:
·         FARAD
·         FEAC ENGINEERING
·         NANOPHOS
·         DECON
·         KLEEMANN
·         KORONAKIS
·         OLYMPIA ELCTRONICS
·         PRISMA ELECTRONICS
·         UTECO
·         SEABRIGHT by A. MALLIOS
·         PSYCTOTHERM
·         J&E PAPADOPOULOS
·         ELVIK
·         ARCO
·         POSEIDON
·         WEIS HELLAS
·         HEMEXPO – HELLENIC MARINE EQUIPMENT MANUFACTURERS & EXPORTERS
·         WIMA


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.