12 Φεβ 2016

Ξέσπασε ελληνο-ιταλική κόντρα για τον έλεγχο της Hellinic Seaways




Σε επιθετικές κινήσεις για την απόκτηση του ελέγχου της Hellenic Seaways  κάνει  τις τελευταίες μέρες ο Όμιλος Grimaldi  δημιουργώντας αντίρροπες δυνάμεις μέσα στην εταιρεία οι οποίες επιζητούν την παραμονή της σε ελληνικά χέρια.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr οι έλληνες μέτοχοι, με μεγαλύτερο την Τράπεζα Πειραιώς που κατέχει το 40% των μετοχών, και η διοίκηση υπό τον Αντώνη  Αγαπητό, η οποία έχει καταφέρει να γυρίσει την εταιρεία σε ρότα της ανάπτυξης, «πολεμάνε να κρατήσουν την HELLENIC σε ελληνικά χέρια».
Κύκλοι της ακτοπλοίας που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις επισημαίνουν

«Η στροφή της εταιρείας σε κερδοφορία το 2015 μετά από 6 χρόνια, οι επενδύσεις της σε ανανέωση και επέκταση του στόλου με 3 πλοία, η ανάθεση μεγάλων projects σε ελληνικά ναυπηγεία, τα νέα δρομολόγια που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά και η στήριξη που παρέχει στις τοπικές κοινωνίες, κινδυνεύουν να εξανεμιστούν μια και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι Όμιλος Grimaldi θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική» και προσθέτουν: «Η πορεία των Μινωϊκών Γραμμών, που πέρασαν στα χέρια του Ομίλου Grimaldi πριν από 10 χρόνια, το έχουν ήδη αποδείξει. Τώρα, λειτουργούν ως “Δούρειος Ίππος’ για την άλωση μιας ακόμα υγιούς ελληνικής εταιρίας στον κομβικό κλάδο της ακτοπλοΐας».

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι  η επιστροφή της Hellenic Seaways στην κερδοφορία και οι προοπτικές που ανοίγονται για την εταιρεία με την δρομολόγηση τριών νέων πλοίων μέσα στο 2016,  έχουν αναζωπυρώσει τα σενάρια για ανακατατάξεις στον ακτοπλοϊκό κλάδο. «Το timing της «επιθετικής» προσπάθειας αγοράς μετοχών από τoν  Όμιλο  Grimaldi  προδίδει την προσπάθεια να αγοραστούν μετοχές σε πολύ τιμή πολύ χαμηλότερη της αξίας τους».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.