16 Φεβ 2016

Όμιλο Grimaldi: Προσκρούει σε πιστωτές και νησιώτες το σχέδιο για την εξαγορά της HSW



Οι επιθετικές κινήσεις των τελευταίων ημερών από τον Όμιλο Grimaldi, ο οποίος προσεγγίζει μικρούς και μεγάλους μετόχους της Hellenic Seaways συναντάνε, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις τόσο από τους πιστωτές όσο και από νησιώτες oι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να καταργηθούν τα δρομολόγια προς τα πιο απομακρυσμένα και απομονωμένα νησιωτικά συμπλέγματα  κατάργησης εφόσον  η εταιρεία υπαχθεί  στον ιταλικό όμιλο και υπαχθεί σε έναν γενικότερο σχεδιασμό.
Πρόκειται για κατοίκους του Αγίου Ευστράτιου, του Αγ. Κήρυκου στην Ικαρία αλλά και της Μυτιλήνης και της Χίου που έχουν εξασφαλίσει άμεση σύνδεση με την Καβάλα χάρη στα νέα δρομολόγια της HSW.
Η Τράπεζα Πειραιώς, κύριος μέτοχος της HSW με ποσοστό 40%, παρακολουθεί ενεργητικά τις εξελίξεις καθώς πρέπει να εξασφαλίσει ότι η επιτυχημένη έως τώρα διαχείριση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Η  αναδιάρθρωση δανείων που πέτυχε η HELLENIC SEAWAYS το 2015 συνέβαλε στην στροφή της εταιρείας στην κερδοφορία μετά από 4 χρόνια αλλά και στην ανανέωση και επέκταση του στόλου η οποία υλοποιείται φέτος με στόχο την επέκταση των δρομολογίων και τη συνέχεια της δυναμικής ανάπτυξης.
 Oι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και η   επόμενη εβδομάδα θεωρείται  κρίσιμη για την πορεία της επιθετικής  εξαγοράς από τον ιταλικό όμιλο. ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.