25 Φεβ 2016

Ανάκαμψη του πετρελαίου άνω των $50 «βλέπει» το Κατάρ

Το πάγωμα της ημερήσιας παραγωγής θα βοηθήσει στην ανάκαμψη των τιμών, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, Mohammed bin Saleh al-Sada
Οι τιμές του μαύρου χρυσού μπορούν να επιστρέψουν υψηλότερα από τα 50 δολάρια σε διάστημα ενός έτους, καθώς η απόφαση του OPEC να «παγώσει» την ημερήσια παραγωγή του μπορεί να δουλέψει.

Αυτό υποστηρίζει ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Mohammed bin Saleh al-Sada, σε δηλώσεις του στο CNNMoney.com. Σημειώνεται ότι το Κατάρ έχει αυτό το διάστημα την εναλλασσόμενη προεδρία του OPEC.
«Αυτή τη στιγμή η καλύτερη πρόταση είναι το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Θεωρούμε ότι θα την στηρίξουν όλο και περισσότερες χώρες, καθώς είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζει ο κ. Al-Sada.
Σημειώνεται ότι πέντε από τα 13 μέλη του OPEC – Σ. Αραβία, Κουβέιτ, ΗΑΕ, Κατάρ και Βενεζουέλα – και η Ρωσία συμφώνησαν να διατηρήσουν αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή τους.
Παράλληλα ο κ. al-Sada υποστηρίζει ότι και το Ιράν θα στηρίξει τελικά την παραπάνω συμφωνία, με δεδομένο ότι έχει δηλώσει πως θα προσφέρει στήριξη σε κάθε μέτρο που θα βοηθήσει τη σταθεροποίηση της πετρελαϊκής αγοράς.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.