Οι συνδικαλιστές των Λιμενικών αξιολογώντας τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στο Σώμα λόγω της τεράστιας εισροής προσφύγων και μεταναστών και της αύξησης των υπηρεσιακών αναγκών , θεωρούν ότι επιβάλλεται η βελτιστοποίηση και εξέλιξη της διαδικασίας των μεταθέσεων ώστε να ενισχυθούν οι Λιμενικές Αρχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και οι ανάλογες υποστελεχωμένες των Κυκλάδων .
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των νησιών της Σαμοθράκης,Θάσου, Σκοπέλου, Κέας και Κηθύρων που δεν αποτελούν τόπο επιλογής μετάθεσης, γεγονός που δημιουργεί ένα κομφούζιο δυσλειτουργίας και υποστελέχωσης ως δείγμα της αρνητικής επίδρασης του ΄΄Καλλικράτη ΄΄ στη διαδικασία των μεταθέσεων.
Το ισχύον ΠΔ μεταθέσεων τέθηκε σε εφαρμογή το 2009 και μέχρι σήμερα έχει δεχτεί πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις. Επομένως επιβάλλεται εκσυγχρονισμός σε μια ολοκληρωμένη μορφή. Για τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ ) η προσπάθεια του πρώην Αρχηγού του Σώματος Αθ. Αθανασόπουλου να τροποποιήσει το ΠΔ Μεταθέσεων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θεσπίζοντας διατάξεις που ήταν εις βάρος των συναδέλφων τους αποτέλεσε ΄΄ CasusBelli ΄΄ γι αυτό και αποχώρησαν από την επιτροπή που επεξεργαζόταν το νέο ΠΔ. Θεωρούν ότι τα κεκτημένα δικαιώματα των Λιμενικών , δεν μπορεί να "χαθούν" σε 2 γραμμές ενός Νόμου ή ενός Προεδρικού Διατάγματος.
Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Στ.Ράπτης είχε ήδη εκπονήσει, ως Κλαδάρχης Προσωπικού, προσχέδιο μεταθέσεων το οποίο είναι κοντά στα δεδομένα πάνω στα οποία Συνδικαλιστές, Πολιτική και Φυσική Ηγεσία θέλουν να συνεργαστούν προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό και πάνω από όλα δίκαιο σύστημα μεταθέσεων που θα έχει ως αρχή την ενίσχυση των υπηρεσιών του Αιγαίου αλλά πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των Λιμενικών και των οικογενειών τους . Δεδομένο όμως είναι ότι η διαδικασία των μεταθέσεων θα πραγματοποιηθεί για το 2016 με το υφιστάμενο καθεστώς.
Η ΠΟΕΠΛΣ στο πλαίσιο των προτάσεων που έχει καταθέσει ,θεωρεί ως δεδομένο την αλλαγή της διάταξης του ΄΄Καλλικράτη ΄΄ που στερεί στα στελέχη του Λιμενικού το δικαίωμα μετάθεσης σε υπηρεσίες που μέχρι και το 2014 αποτελούσαν ξεχωριστό τόπο επιλογής, εγκλωβίζοντας τους σε ένα σύστημα μεταθέσεων που τους υποχρεώνει να υπηρετούν σε υπηρεσίες μακριά από τα σπίτια τους ακόμη και αυτούς που ήδη έχουν κάνει το ΄΄αγροτικό ΄΄ τους στα νησιά .
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.