24 Φεβ 2016

Σταμάτησε η πτωτική πορεία της ναυλαγοράς




Με  θετικό πρόσηµο αλλά µε χαµηλή δυναµική κινείται πλέον η  ναυλαγορά ξηρού φορτίου μετά τις αργίες  στην Κίνα για το Νέο Έτος, του πιθήκου,
Συγκριτικά µε το 2015 η φετινή χρονιά θα είναι πιο επιβαρυμένη λόγω της εισόδου στην αγορά νέων πλοίων και μόνη ελπίδα είναι  τα διαλυτήρια.

«Μέχρι στιγµής πάντως, η κυκλικότητα στον τοµέα των παραδόσεων που θέλει τις παραδόσεις να είναι αυξηµένες στην αρχή του κάθε έτους, ήδη έχει αρχίσει και επιβεβαιώνεται, καθώς τον Ιανουάριο έπεσαν στο νερό 7,2 εκ. τόνων πλοίων µεταφοράς ξηρού φορτίου, αριθµός ο οποίος είναι διπλάσιος από τον µηνιαίο µέσο όρο των παραδόσεων του 2015» επισημαίνεται σε ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου G.Moundreas SA:
« Η αντίρροπη δύναµη, οι διαλύσεις, ήταν αυτές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τον Ιανουάριο, καθώς έφτασαν στα υψηλά επίπεδα των 4,6 εκ. τόνων, τον υψηλότερο αριθµό από τον Απρίλιο του 2015, όπου ο αριθµός των διαλύσεων έφτασε τους 5,6 εκ. DWT. Συµπερασµατικά, η καθαρή αύξηση του στόλου τον Ιανουάριο έκλεισε στους 2,6 εκ. DWT. Με µία εντελώς απλοϊκή αναγωγή από τα ανωτέρω νούµερα, καταλήγουµε στο συµπέρασµα ότι για το 2016 ο καθαρός συνολικός  αριθμός  της αύξησης του τονάζ θα κυµανθεί στους 31,2 εκ. τόνους , χωρίς όµως να έχουµε συµπεριλάβει τον άγνωστο Χ, που είναι οι ακυρώσεις/µετακυλήσεις».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.