28 Φεβ 2015

ERMA FIRST: Παρουσίασε το πρώτο σύστημα επεξεργασίας γλυκού νερού στον κόσμο



Το πρώτο στο κόσμο σύστημα επεξεργασίας έρματος για γλυκό νερό παρουσίασε η ERMA FIRST, εταιρεία κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας θαλασσίου έρματος, πρωτοπορεί για άλλη μία φορά σχεδιάζοντας συστήματα επεξεργασίας έρματος κατάλληλα για γλυκό νερό.

27 Φεβ 2015

Ανάκαμψη για το πετρέλαιο – Κέρδη άνω του 2%

Ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς ο μαύρος χρυσός, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε την Πέμπτη, ενώ το Brent «προετοιμάζεται» να κλείσει τον Φεβρουάριο με θετικό πρόσημο, για πρώτο μήνα μετά τον Ιούλιο του 2014.

Στον Πειραιά πλοία της Πολυεθνικής Δύναμης (SNMG2)



Το Λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε σήμερα πλοία της Πολυεθνικής Δύναμης (SNMG2) που παίρνουν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Στη Ναυτική Δύναμη συμμετέχουν οκτώ  πολεμικά πλοία από την Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και η ελληνική φρεγάτα «Κουντουριώτης», που θα είναι επισκέψιμη για το κοινό. 

Η αγορά των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου θα ανακάμψει προς τα τέλη του 2015





Σε πρόσφατη έκθεση της η εταιρεία συμβούλων για την ναυτιλία, Drewry, προβλέπει ότι η αγορά των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου θα ανακάμψει προς τα τέλη του 2015 κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης του εμπορίου και της μετριοπαθούς ανάπτυξης του στόλου.

Ανύπρακτη ήταν η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Ανύπρακτη ήταν η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Θ. Δρίτσας: Η κρουαζιέρα μπορεί να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην οικονομία


Στην ανάγκη το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει τη δική του αυτοτέλεια αναφέρθηκε ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα του κλάδου της κρουαζιέρας να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία.

26 Φεβ 2015

Μέτρα για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια



« Ο κλάδος της κρουαζιέρας έχει μεγάλη ιστορία και ο Φορέας που την εκπροσωπούσε και πρωτοϊδρύθηκε το 1921 και που βρίσκεται σήμερα με νέα μορφή και Διοίκηση, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει απερίσπαστα το έργο,....

Επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων ο Θ.Κόντες








Στη θέση του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας  επανεξελέγη ο Θεόδωρος Κόντος στη διάρκεια της ετήσιας  Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο Κρουαζιερόπλοιο CELESTYAL OLYMPIA.

ΟΜΥΛΕ: Ασαφής η κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικοποίησεων των λιμανιών

Nα σταματήσει άμεσα τις ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών λιμανιών και να μεταφέρει τις μετοχές από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο, ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ από την νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ασάφεια των κυβερνητικών αποφάσεων σχετικά με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ/ΟΛΘ.

Reuters: Οι ελληνικές τράπεζες έτοιμες να «ξεφορτωθούν» επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια

Σε αναζήτηση αγοραστών προκειμένου να πωλήσουν μέρος του χαρτοφυλακίου επισφαλών ναυτιλιακών δανείων βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται τραπεζικές αλλά και ναυτιλιακές πηγές.

ΟΛΠ: Το λιμάνια "καίει" και τους εγχώριους επενδυτές

Η κεφαλαιοποίηση του ΟΛΠ (385 εκατ. ευρώ) είναι απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Στη δέκατη θέση της Ευρώπης το λιμάνι του Πειραιά

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε και το 2014 και είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στη σχετική λίστα

Το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στη 10η θέση της πανευρωπαϊκής κατάταξης λιμανιών,  με βάση τη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων.

25 Φεβ 2015

Τελετή Ορκωμοσίας Σημαιοφόρων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα



Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και εκπροσώπου της Κυβέρνησης, Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και του Αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία εβδομήντα εννέα (79) νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, της εκπαιδευτικής σειράς 2013-2014.

Αίσιο τέλος στην ομηρία των ναυτικών του πλοίου «Κάλαμος»...

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο έλληνες ανθυποπλοίαρχοι και ένας πακιστανός ναυτικός

Ακτοπλοΐα: Ο Χάρτης του ανταγωνισμού για το 2015

Με παρατεταγμένους τους στόλους, από το Αιγαίο έως την Αδριατική, οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ετοιμάζουν να μετατρέψουν το 2015 σε πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για τον κλάδο. Ο ανταγωνισμός θα αγγίξει το «κόκκινο» και ήδη άρχισαν τα όργανα στην Αδριατική. Τράπεζες, πόλεμος τιμών, συμμαχίες, χρέη και επιχειρηματικά κτυπήματα δημιουργούν μία «σύνθεση χρωμάτων» μοναδική.

Scrap: Αρνητική παραμένει η εικόνα στις διαλύσεις

Αρνητική  παραμένει η εικόνα στις διαλύσεις με τις τιμές να συνεχίζουν να δέχονται
πιέσεις, έχοντας δημιουργήσει τρομερή αβεβαιότητα στην αγορά, καθώς οι πλοιοκτήτες αν και είναι
διατεθειμένοι να πουλήσουν σε χαμηλά επίπεδα οι Cash Buyers δυσκολεύονται να προσφέρουν
καθώς ακόμη και σε αυτές τις χαμηλές τιμές υπάρχει άρνηση από τους End Buyers να προβούν σε
αγορές πριν η αγορά δείξει κάποια σημάδια σταθεροποίησης.

Τα επενδυτικά κεφάλαια μετράνε τις ζημιές τους

Τα επενδυτικά κεφάλαια μετράνε τις ζημιέςτους. Χαρακτηριστική είναι η σχετική δήλωση του Paddy Rodgers, CEO της Euronav, λέγοντας ότιείναι εύκολο να γίνεις πλοιοκτήτης αλλά είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις να είσαι, εννοώντας να αποκομίσεις γρήγορα κέρδη και να βγεις από τη ναυτιλία.

24 Φεβ 2015

ΟΛΗ: Αύξηση τζίρου και ρευστότητας

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗ ΑΕ, Ι.Μπρας

 Αύξηση τζίρου  παρουσίασε ο  Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. για το 2014 ενώ έχει ενισχύσει τα δύο τελευταία χρόνια και τη ρευστότητά του.  Από την συνολική εικόνα των οικονομικών στοιχείων του ΟΛΗ προκύπτει ότι για την περίοδο 2011-2014, υπήρξε αύξηση κερδών 198%.

Η αλήθεια για την κρουαζιέρα το 2015 και τα επόμενα χρόνια




Toυ Μιχαήλ Λάμπρου
Γενικού Διευθυντή
MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.

Είναι καθαρά πλέον αποδεκτό ότι η οικονομία μας έχει εστιάσει τις ελπίδες της για την ενίσχυση και ενδυνάμωση σε δύο παράγοντες, στον Τουρισμό και στην Κρουαζιέρα.
Είναι ευχάριστο και συγχρόνως αξιοπρόσεκτο ότι τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται διάφοροι φορείς αποκαλούμενοι ως πρεσβευτές της Κρουαζιέρας, και διοργανώνουν συναντήσεις στις οποίες ακούγονται διάφορες προτάσεις καθώς επίσης και προβλέψεις για την ανάπτυξη του κλάδου, άλλες θετικές και άλλες αρνητικές.

Η στάση του ΟΠΕΚ ρίχνει το πετρέλαιο κάτω από τα 50 δολάρια

Όλες οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί για μια παρατεταμένη άνοδο της τιμής του πετρελαίου εξανεμίστηκαν σήμερα το πρωί, καθώς διατυπώθηκαν αμφιβολίες σχετικά με την αναμενόμενη μείωση της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ).

Για κατάργηση των τελών "υπέρ τρίτων" δεσμεύεται η κυβέρνηση

Για «τη σταδιακή κατάργηση των τελών για λογαριασμό "τρίτων" κατά έναν δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο», δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση με βάση τη λίστα των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε στο Eurogroup. 

23 Φεβ 2015

Τα αρνητικά ρεκόρ του δεικτή ναυλαγοράς

Ανάλυση
G.Moundreas SA

Mε την καθοδική πορεία που παρουσιάζει η αγορά τους τελευταίους μήνες, έχοντας φτάσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, το να δούμε τον δείκτη να πέφτει κάτω από τις 500 μονάδες δεν θα σημαίνει ουσιαστικές μεταβολές στα ημερήσια έσοδα των πλοίων τα οποία έχουν ήδη «γκρεμιστεί» αλλά από θέμα ψυχολογίας θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα 
αρνητικό κλίμα.

Ομιλος Navios: «Οι τρέχουσες τιμές ναύλωσης δένουν τα bulkers στα λιμάνια»


Το ενδεχόμενο στο άμεσο μέλλον οι ναυτιλιακές εταιρείες να «δέσουν» τα bulk carriers στη ράδα των λιμανιών αφήνει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Navios Αγγελική Φράγκου.
Η επικεφαλής του ομίλου Navios σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι να γίνουν layup στα πλοία, εφόσον ο BDI εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει ότι μεσοπρόθεσμα η αγορά αναμένεται να ανακάμψει.

21 Φεβ 2015

Μειώθηκε κατά 2,2% η δύναμη του εμπορικού στόλου


Νέα μείωση της τάξεως του 2,2% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο του 2014, έναντι μείωσης 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Θ.Δρίτσας: "Ας καταλάβουν όλοι ότι τα επιδοτούμενα δρομολόγια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός"

Με αφορμή την 5ωρη καθυστέρηση του απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ'' για Γύθειο-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι (Κρήτη) ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε τα εξής:

20 Φεβ 2015

Βολές Μ. Βαρβιτσιώτη προς Αλ.Τσίπρα για το θέμα της Cosco



Τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη σημασία που έχει η παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά καυτηρίασε ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου , Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  χαρακτηρίζοντάς  «μία πολύ ωραία κυβίστηση και μετεκλογική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στον ρεαλισμό.»  

ΟΛΗ: Πρόταση στην Ελ.Κουντουρά για δημιουργία Εθνικού συμβουλίου κρουαζιέρας





Συνάντηση εργασίας  με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (ΟΛΗ)  Ιωάννης Μπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Νομού Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ.  Κωστή Δαμαβολίτη.

19 Φεβ 2015

Συνάντηση Θ.Δρίτσα με την ΠΝΟ


Ο γ.γ. της ΠΝΟ, Ιωάννης Χαλάς
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων και εκπροσώπους των ναυτικών που αναμένουν επί μήνες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Πρωτοβουλίες Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας για το θέμα των απλήρωτων ναυτικών



Ανεκτέλεστο παρέμεινε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AKOYA ΣΠΙΡΙΤ'' Ν.Πειραιά 12055, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα την 15.00 από το λιμάνι του Λαυρίου για λιμένες Κέας – Κύθνου – Σύρου – Τήνου - Άνδρου – Σύρου – Πάρου – Νάξου – Ίου – Σικίνου – Φολεγάνδρου – Θηρασιάς – Θήρας – Ανάφης, λόγω επίσχεσης εργασίας που άσκησαν οι απλήρωτοι ναυτικοί, μέλη του πλήρωματός του. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Συνεργασία HELMEPA και Neda Maritime Agency Co.Ltd για την Πειρατεία






Αξιωματικοί και στελέχη εταιρειών μελών της HELMEPA παρακολούθησαν χθες, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, το πιστοποιημένο από το Lloyd’s Register Σεμινάριο για την Πειρατεία, της εταιρείας μέλος Neda Maritime Agency Co. Ltd, στο κτίριο της στον Πειραιά.

Τα επενδυτικά κεφάλαια μετράνε τις ζημιές τους στη ναυτιλία

Ανάλυση
G.Moundreas.SA 

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται το πόσο πολύ-παραγοντικός είναι ο κλάδος της ναυτιλίας και
πόσες μεταβλητές πρέπει να εξετασθούν και αναλυθούν πριν κανείς αποφασίσει να εισέλθει στην
ναυτιλία, όπως τα επενδυτικά κεφάλαια, ή  ακόμη και παραδοσιακές εταιρείες οι οποίες λαμβάνουν
την απόφαση ανάπτυξης του στόλου τους πιστεύοντας σε βελτίωση της αγοράς.

Μειωμένη η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Μειωμένη  η δραστηριότητα στον τομέα των αγοραπωλησιών για την εβδομάδα που πέρασε:
Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

18 Φεβ 2015

Άρωμα γυναίκας στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών






Μπορεί η Ναυτιλία να είναι γένους θηλυκού, μπορεί στο πέρασμα των χρόνων καπετάνισσες να διέπρεψαν ακόμη και σε ναυμαχίες, όμως ο κλάδος ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος.
Όμως ο χρόνος κύλησε  το τιμόνι ναυτιλιακών εταιρειών πέρασε σε γυναικεία χέρια που αποδεικνύονται εξίσου στιβαρά με τα ανδρικά. 

17 Φεβ 2015

Κατά 3,2% αυξήθηκε η αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου

Κατά 3,2% αυξήθηκε η αξία του παγκόσμιου εμπορικού στόλου σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που συνέταξε η εταιρεία VesselsValue.

Κρουαζιέρα: Πέντε εκατ. επιβάτες το 2014 στην Ελλάδα



H Ελλάδα συνεχίζει να έχει σημαντική παρουσία κρουαζιερόπλοιων, με τον αριθμό των επιβατο-επισκέψεων να αγγίζει συνολικά τα 5 εκατομμύρια το 2014.

Οι σκόπελοι της κυβέρνησης για την ελληνική ακτοπλοία

Σε μία πολυνησιακή χώρα όπως η Ελλάδα οι θαλάσσιες συγκοινωνίες αποτελούν το κεντρικό νεύρο σύνδεσης των νησιών. Η ελληνική ακτοπλοία συνεχίζει να βρίσκεται σε «κινούμενη άμμο» περιμένοντας κάποιον να της ρίξει το σχοινί για να την τραβήξει.

“No ports, no energy. No energy, no ports”




Σε δείπνο που παρέθεσε χθες η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά προς τιμήν της Γραμματέως του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) κα Isabelle Ryckbost οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στον Πειραιά στις 21 και 22 Μαΐου 2015.

16 Φεβ 2015

Γ.Ανωμερίτης προς Κινέζους: "Σας καλωσορίζω σε μία περιοχή ειρήνης και ασφάλειας"



Προσφώνηση        
του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε.
κ. Γιώργου Ανωμερίτη
κατά την υποδοχή στον ΟΛΠ Α.Ε. των επιτελών
του Πολεμικού Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις συντάξεις του ΝΑΤ

Αργά το απόγευμα το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση  με τιτλο: "Δεν θα μειωθεί η κρατική επιχορήγηση για το ΝΑΤ".

ΠΝΟ: Κινδυνεύει η καταβολή συντάξεων Μαρτίου για τους ναυτικούς

«Την απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης στο ΝΑΤ» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αφού το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας απέρριψε αίτημα του Ταμείου για κρατική επιχορήγηση 90 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προβλέπεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του για τις συντάξεις του προσεχούς Μαρτίου και το περιόρισε στα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού κατέπλευσαν στο λιμανι του Πειραιά




Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχεται από σήμερα τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τα οποία και αποτελούν μέρος της 18ης Μοίρας της Ομάδας PLA Navy του στόλου Νότιας Θάλασσας.

Οι επτά βασικές τάσεις για την κρουαζιέρα το 2015

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) οι επτά βασικές τάσεις για την κρουαζιέρα για το 2015 είναι:
1.      Οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να επιλέγουν την κρουαζιέρα  Οι ταξιδιώτες σκοπεύουν να συνεχίσουν να επιλέγουν την κρουαζιέρα ως τρόπο διακοπών,  καθώς είναι πολύ ευχαριστημένοι από την προηγούμενη εμπειρία τους. Μάλιστα το 62% επιλέγει ξανά την κρουαζιέρα για τις διακοπές του και ένα 69% κατατάσσει την κρουαζιέρα σε υψηλότερη θέση συγκριτικά με τις διακοπές στη στεριά.

«Κλειδί» υπεραξίας για την Cosco οι δραστηριότητες στον ΟΛΠ


Η Cosco και η ICTSI, δύο από τους «διεκδικητές» του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, βρίσκονται στη λίστα της HSBC με τους τρεις μεγάλους κερδισμένους operators για το 2015.

14 Φεβ 2015

Τρίτη εταιρεία στη Wall Street από τον Γιώργο Οικονόμου

Ο Ελληνας εφοπλιστής ετοιμάζεται για την εισαγωγή της εταιρείας του Tankships, η οποία διαχειρίζεται 10 δεξαμενόπλοια, στο αμερικανικό χρηματιστήριο ευελπιστώντας να αντλήσει 100 εκατ. δολάρια
Στους ρυθμούς των εξελίξεων στο μέτωπο του πετρελαίου κινείται η ναυτιλία και κατ' επέκταση η χρηματιστηριακή αγορά, ειδικά η αμερικανική. Ο κλάδος των δεξαμενόπλοιων είναι ο μόνος που παραμένει κερδοφόρος αυτή την εποχή αφού η υπόλοιπη ναυλαγορά καταρρέει - και ειδικά εκείνη των φορτηγών πλοίων.

13 Φεβ 2015

Χαρ.Σημαντώνης: Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του υπό Ελληνική σημαία πλοίου



ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΝΜΑ κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη

Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, δεδομένου ότι το 2015 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 75 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της ένωσης μας, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, όπως λεγόταν αρχικά , κατά την ίδρυση της.

Πρόκειται για την ένωση που εκπροσωπούσε για πολλές δεκαετίες τον Μεσογειακό στόλο, ΕΝΑΝ στόλο που αυτά τα 75 χρόνια πέρασε από διάφορες περιόδους, ανάπτυξης και ύφεσης , αλλά στη διάρκεια των ετών πάντα αποτελούσε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στη Μεσόγειο , την Ευρώπη , τη Μαύρη θάλασσα και τα Αφρικανικά παράλια.

Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γιόρτασε τα 75 έτη από την ίδρυσή της



Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε στις 11/02/2015 την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας και παράλληλα τον εορτασμό για τη συμπλήρωση των 75 ετών από την ίδρυση της.

Όμιλος GRIMALDI: Ενισχύει την παρουσία του στη γραμμή Πάτρας-Ιταλίας





Από 16 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος Grimaldi επαναφέρει τη σύνδεση Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ραβέννα, και την επεκτείνει στο λιμάνι της Τεργέστης

O Όμιλος Grimaldi ανακοινώνει την ενίσχυση των θαλάσσιων αυτοκινητόδρομων με την επαναφορά της γραμμής, από 16 Φεβρουαρίου 2015,  που θα συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και της Ραβέννας και θα εξυπηρετεί τη μεταφορά επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων.

To Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας καλωσορίζει νέους χορηγούς για την εκδήλωση 2015




Η ABS, η  Clarksons και το Λιβεριανό Νηολόγιο ηγούνται ως υποστηρικτές της Τελετής Εισαγωγής & Δείπνου





[12 Φεβρουαρίου 2015] Το Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει δύο ακόμη διακεκριμμένους οργανισμούς που στηρίζουν την Τελετή Εισαγωγής & Δείπνο 2015 του Πανθέου της Ελληνικής Ναυτιλίας

12 Φεβ 2015

Στήριξη των επενδύσεων στον Πειραιά ζήτησε από τον Τσίπρα ο Κινέζος πρωθυπουργός

Η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί το Πεκίνο

Να υποστηρίξει την κινεζική βούληση για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, ανήσυχο για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα η ναυλαγορά


Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη δημιουργία του, το 1985, βρέθηκε χθες ο βασικός δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού χύδην φορτίου Baltic Dry Index (BDI), στις 553 μονάδες, μία μονάδα χαμηλότερα από τις 554 που «έκλεισε» στις 5 Αυγούστου του 1986.