28 Φεβ 2015

ERMA FIRST: Παρουσίασε το πρώτο σύστημα επεξεργασίας γλυκού νερού στον κόσμο



Το πρώτο στο κόσμο σύστημα επεξεργασίας έρματος για γλυκό νερό παρουσίασε η ERMA FIRST, εταιρεία κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας θαλασσίου έρματος, πρωτοπορεί για άλλη μία φορά σχεδιάζοντας συστήματα επεξεργασίας έρματος κατάλληλα για γλυκό νερό.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Dr Marcel Veldhuis διευθυντής του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ναυτιλιακής Οικολογίας (ΜΕΑ- Marine Eco Analytics) με έδρα στην Ολλανδία. Αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό δυσκολίας που έχει η επεξεργασία του γλυκού νερού σε σχέση με το θαλασσινό νερό. Η δυσκολία, όπως σημείωσε, έγκειται κυρίως στην χημική σύσταση του γλυκού νερού και το υψηλό οργανικό φορτίο του.
Ο Dr M. Veldhuis παρουσίασε τα αποτελέσματα του συστήματος της ERMA FIRST που από τις πρόσφατες δοκιμές αποδεικνύουν την δυνατότητά του  να ανταπεξέλθει στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Πρόκειται για προάγγελο της αναμενόμενης πιστοποίησης της εταιρείας από την Αμερικανική Ακτοφυλακή (USCG). Και αυτό γιατί η επεξεργασία έρματος από γλυκό νερό είναι μια από τις προϋποθέσεις που θέτει η USCG προκειμένου να αποδώσει πιστοποίηση στους κατασκευαστές.  
«Τεστάροντας λοιπόν το σύστημα στο μέγιστο με επιτυχία, η ERMA FIRST μπορεί με σιγουριά να αναμένει σύντομα την πιστοποίηση από το USCG» επεσήμανε η Ελένη Πολυχρονοπούλου διευθύντρια επιχειρηματικής ανάπτυξης της ERMA FIRST.
Ο δρόμος μπροστά μας μάλλον θα είναι πιο δύσκολος , αλλά με δεδομένο ότι αποκρινόμαστε άμεσα στα προβλήματα που δημιουργούνται, μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε να μην τα επαναλαμβάνουμε. Βελτιώνουμε συνεχώς το προϊόν μας και προσθέτουμε features με σκοπό το να γίνεται πιο ανταγωνιστικό και ακόμη πιο εύχρηστο συμπλήρωσε ο κος Κωνσταντίνος Σταμπεδάκης διευθύνων σύμβουλος της ERMA FIRST.
Τη σημασία συμμόρφωσης των κατασκευαστών συστημάτων θαλασσίου έρματος στους κανονισμούς της Aμερικανικής Ακτοφυλακής ώστε να αποκτήσουν το πολυπόθητο Πιστοποιητικό Τύπου ( US Type Approval), ανέδειξαν στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης ο Jon Stewart μαζί με τον Gary Croot. Οι δύο ομιλητές έδωσαν επίσης οδηγίες βήμα προς βήμα για το τι πρέπει να προσέξουν οι πλοιοκτήτες για την ορθή επιλογή συστήματος που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του USCG καθώς επίσης παρουσίασαν τους τελευταίους κανονισμούς τόσο του USCG όσο και της EPA και πώς αυτοί επηρεάζουν κατασκευαστές και πλοιοκτήτες.
Από τη πλευρά του ο κος Ανδρέας Ζωντανός ναυπηγός και συνιδρυτής του ναυπηγικού γραφείου ARGO NAVIS παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της εγκατάστασης ενός συστήματος επεξεργασίας θαλασσίου έρματος σε υπάρχοντα πλοία. Ο περιορισμένος  διαθέσιμος χώρος, η έλλειψη προδιαγραφών των αντλιών και των ηλεκτρογεννητριών ώστε να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πίεση, είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.