10 Φεβ 2015

WSJ: Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα προχωρήσει κανονικά - Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα πει στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει κανονικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, μεταδίδει η Wall Street Journal, με νέο της δημοσίευμα, κάτι που διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ "η θέση του υπουργείου στο συγκεριμένο ζήτημα είναι θετική ως προς την υπάρχουσα σύμβαση με την Cosco και ότι ουδεμία αναφορά έγινε στο θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ".
Η Wall Street Journal επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι η "ιδιωτικοποίηση θα γίνει όπως είχε σχεδιαστεί". Μάλιστα, όπως λέει η εφημερίδα, η πώληση θα μπορούσε να φέρει 800 εκατ. ευρώ στην Αθήνα. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να γίνουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, πάντα σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Η πώληση του 67% του Πειραιά αποτελούσε ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης.
Πριν από μερικές εβδομάδες όμως, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η ιδιωτικοποίηση ακυρώνεται.


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.