29 Οκτ 2014

Εγκαίνια έκθεσης της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες»



Την Έκθεση της HELMEPA με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» εγκαινίασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μαζί με τον Πρόεδρο της HELMEPA, Δρ. Ι. Κούστα, τον Area Marine Manager του Lloyd΄s Register, Θ. Σταματέλλο, παρουσία και του Πρoέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη.

Η Έκθεση θα φιλοξενηθεί από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς έως την 5η Νοεμβρίου 2014 και αποτελεί μέρος της Εκστρατείας της HELMEPA για την «Ενημέρωση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που χρηματοδοτείται από το Lloyd΄s Register Foundation και θα πραγματοποιηθεί σε 14 Ελληνικές πόλεις την τριετία 2014-2017.
Την Έκθεση θα επισκεφθούν με δαπάνες του προγράμματος, μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων, ενώ η εκστρατεία περιλαμβάνει, εκτός από την κινητή Έκθεση, επιμορφωτικές ημερίδες για το θαλάσσιο περιβάλλον προς εκπαιδευτικούς και εθελοντικές δράσεις. Σκοπός είναι η ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού, κυρίως σε πόλεις της περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της προστασίας των ακτών και ευρύτερα του θαλασσίου περιβάλλοντος: «Δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι με την υπάρχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά στην προστασία των ακτών μας. Η εγκατάλειψη που βλέπουμε πολλές φορές από τις τοπικές κοινωνίες και η ανάγκη να πηγαίνουμε μόνο κάθε Μάιο ή κάθε Οκτώβριο σε εθελοντικές εκστρατείες για να καθαρίσουμε σκουπίδια που έχουν αφήσει οι επισκέπτες, δεν μας τιμά. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατεύουμε τις ακτές και κυρίως η νέα γενιά που κατέχει σαφώς πιο αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση σε σύγκριση με τη δική μας γενιά».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, παράλληλα, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Helmepa, λέγοντας ότι «η εκστρατεία ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος που γίνεται από την HELMEPA σε συνεργασία με τον Lloyds Register αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και πρωτοβουλία» και κατέληξε, «εμείς ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες. Στο Λιμενικό Σώμα υπηρετούν αθλητές παγκοσμίων διακρίσεων, οι οποίοι μπορούν να γίνουν κάλλιστα, οι κήρυκες αυτού του μηνύματος της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε όλα τα παιδιά, σε όλη τη χώρα και γι’ αυτό θα τεθούν στην διάθεσή αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.