31 Οκτ 2014

Δέκατη στην παγκόσμια λίστα των αναζητήσεων τουριστών η Ελλάδα

Στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως περιλαμβάνεται η Ελλάδα, με βάση την τελευταία έρευνα ''Global Travel Insights Report'', της αμερικανικής πλατφόρμας Sojern, η οποία συγκεντρώνει στοιχεία και  παρέχει πληροφορίες στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με βάση λοιπόν  την τελευταία έρευνα της εταιρείας, η οποία επεξεργάστηκε πάνω από 600 εκατομμύρια δεδομένα τουριστών για αναζητήσεις πτήσεων στις γεωγραφικές περιοχές της Ασίας-- Ειρηνικού, Ευρώπης, Λατινικής και Βόρειας Αμερικής, η Ελλάδα βρίσκεται για το τρίτο τρίμηνο του 2014 στη 10η θέση όσον αφορά τις αναζητήσεις- προθέσεις των τουριστών για τους προορισμούς που θέλουν να ταξιδέψουν.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η Αθήνα περιλαμβάνεται στους πέντε πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για τους τουρίστες που ''θέλουν παραλία''.  Με βάση πάντα τις αναζητήσεις των τουριστών, στη συγκεκριμένη κατηγορία, πρώτη έρχεται η Βαρκελώνη, δεύτερη η Μαγιόρκα, ακολουθεί η Αττάλεια, μετά η Αθήνα και στην πέμπτη θέση η Ιμπιζα! 
Τέλος, από το σύνολο των αναζητήσεων προκύπτει ότι ποσοστό 75% θέλει να ταξιδέψει μόνο του, ένα 17% αντιστοιχεί στα ζευγάρια και μόλις ένα 8% αντιστοιχεί στις οικογένειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.