10 Οκτ 2014

Ζητούνται ιδιώτες επενδυτές για Σ.Ε.Φ. και μαρίνα Φαλήρου

Έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς για το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας βγάζει στον αέρα από σήμερα το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για το διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Σταδίου  Ειρήνης και Φιλίας και έκτασης περίπου 22 στρεμμάτων για περίοδο 99 ετών μαζί με το δικαίωμα διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Φαλήρου περίοδο 50 ετών.
Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη χρήσεων αναψυχής σε συνδυασμό με περιορισμένες εμπορικές χρήσεις, με παράλληλη διατήρηση και αναβάθμιση ορισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.
Τι περιλαμβάνει
Ειδικότερα ως προς το αξιοποίηση ακίνητο, περιλαμβάνει καταρχάς την περιβάλλουσα έκταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο, συμπεριλαμβανομένων υφιστάμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων κ.τ.λ., αλλά εξαιρουμένων ορισμένων τμημάτων και κτιρίων όπως ορίζονται στην σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων του 2013. Επισημαίνεται εδώ ότι το ακίνητο Σ.Ε.Φ. Στη λ. Ποσειδώνος έχει συνολική έκταση 344 στρεμμάτων. Επιπλέον, περιλαμβάνεται ο τουριστικός λιμένας Φαλήρου, συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων καθώς επίσης και η έκταση των 22 στρεμμάτων που είναι όμορη με το βορειοανατολικό άκρο του Σ.Ε.Φ..  
Σημειώνεται εδώ ότι η αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου αναμένεται να υλοποιηθεί με την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές έως τις 30 Ιανουαρίου του 2015, ενώ θα πρέπει να καταθέσουν εγγυητική 2 εκατ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.