29 Οκτ 2014

Marine Tours: Από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στη Ν.Α. Ευρώπη

Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας είναι τεράστια δίνοντας ώθηση και σε τομείς που «ακουμπάνε» σε αυτή. Ένας  από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στη νοτιοανατολική Ευρώπη  είναι ελληνικός και ξεκίνησε τη λειτουργία του  παρέχοντας υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρείες για τη μετακίνηση των ναυτικών τους.

Πρόκειται για την Marine Tours η οποία στις αρχές του 1980 στεγαζόταν σε ένα  γραφείο στον Πειραιά και σήμερα έχει εξελιχθεί, παρά  την οικονομική κρίση,  σε πρωταγωνιστή του  τουριστικού κλάδου.
Το ημερολόγιο έγραφε 1974. Η μεταπολίτευση βρίσκει τον  νεαρό Γιώργο Οικονόμου να  εργάζεται στο λιμάνι του Πειραιά,  στη «Ceres Shipping» του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού. Εργατικός όπως ήταν, αναλαμβάνει δύο χρόνια αργότερα  τη θέση του Operations Manager στη «Ceres Travel Ltd». Έχοντας μάθει τα μυστικά της δουλειάς και ειδικά τις ιδιαιτερότητες της ναυτιλίας  αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον ευρύτερο κλάδο.
Το 1980, εν μέσω ισχυρών οικονομικών προβλημάτων  που  ταλανίζουν  την παγκόσμια ναυτιλία, τολμά να δημιουργήσει   την Marine Tours με έδρα τον Πειραιά και στόχο την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών στις ναυτιλιακές εταιρείες.
Το όραμα του ήταν η θεμελίωση ενός εξειδικευμένου ταξιδιωτικού οργανισμού, που με δημιουργικότητα, ποιότητα και αξιοπιστία, θα καλύπτε τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κυνήγησε με πείσμα το όνειρό του  παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.  Σχεδόν 35 χρόνια αργότερα, η Marine Tours,  με μακρά πλέον ιστορία στην παροχή υπηρεσιών   στην παγκόσμια ναυτιλία, αποτελεί  μία από  τις ηγέτιδες  εταιρείες της ελληνικής αγοράς αλλά και έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς στην Ευρώπη. Κάθε μήνα, η Marine Tours διακινεί δεκάδες χιλιάδες ναυτικούς και όχι μόνο σε όλο τον κόσμο.
Στην πορεία του χρόνου  η εταιρεία ανέπτυξε ένα ισχυρό άμεσο και έμμεσο δίκτυο, το οποίο σήμερα απαριθμεί 400 συνεργαζόμενα γραφεία, ενώ παράλληλα  διεύρυνε τις δραστηριότητές της σε άλλους ταξιδιωτικούς τομείς όπως επαγγελματικά ταξίδια, ταξίδια κινήτρων, συνέδρια - καταφέρνοντας  να αυξήσει το μερίδιό της στις  αγορές αυτές.
Έχει τιμηθεί δεκάδες φορές από τους πλέον έγκριτους οργανισμούς ενώ η παραγωγικότητά της έχει βραβευθεί από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες, με αποκορύφωμα το 2013 όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά σε πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων εξωτερικού, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΙΑΤΑ.
Το 2007 ο Γεώργιος Οικονόμου αποφασίζει να δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής στον γιό του, Κωνσταντίνο, με σπουδές στις ΗΠΑ  όπου πήρε μετ’ επαίνων πτυχίο  στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο  La Verne της Καλιφόρνιας. Με   πολύτιμη κληρονομιά  την μακροχρόνια εμπειρία και τις ισχυρές αξίες του πατέρα του, αλλά και με τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος ήρθε για να περάσει την Marine Tours στη νέα εποχή από τις θέσεις του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
«Όραμά μου είναι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο  η εταιρεία και να εξελιχθεί σε πολυδιάστατο Ταξιδιωτικό Οργανισμό στην νοτιοανατολική Ευρώπη  ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον κλάδο του και θα συνεχίσει να  προσφέρει ύψιστης ποιότητας υπηρεσίες τόσο στις εγχώριες όσο και στις διεθνείς ταξιδιωτικές αγορές» επισημαίνει:
«Aκόμα και αν ο τρόπος διοίκησης εκσυγχρονίζεται, οι αξίες μένουν πάντα σταθερές : Ποιότητα – Αξιοπιστία – Ανταπόκριση – Αποτελεσματικότητα , αποτελούν τον πλοηγό της δραστηριότητας της εταιρείας από το 1980 έως σήμερα».
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γ.Οικονόμου   «αυτό που κάνει ξεχωριστή τη Marine Tours, είναι σίγουρα οι άνθρωποί της οι οποίοι αποτελούν την πολυτιμότερη πηγή της επιτυχημένης της πορείας. Αντιλαμβανόμενη η εταιρεία την καταλυτική σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών,  επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας  και στην εξειδίκευση»: και προσθέτει:
«Κάθε πελάτης για την Marine Tours είναι μοναδικός όπως μοναδικές είναι και οι ανάγκες του. Χάρις  στην μακρά εμπειρία και την εξειδικευμένη γνώση των ανθρώπων της,  η εταιρεία έχει καταφέρει να προσφέρει σήμερα στο κοινό που την εμπιστεύεται, τις μοναδικές συμβουλευτικές υπηρεσίες Travel Management Consulting (TMC) και  Crew Rotation Management (CRM), εγγυώντας την έγκαιρη, ποιοτική και αξιόπιστη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της».
Στο  πλαίσιο αυτό , η εταιρεία  πραγματοποιεί κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προσαρμοσμένων στις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε υπαλλήλου, με στόχο να τους  βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους αλλά και να ανακαλύψουν νέες πτυχές των επαγγελματικών ικανοτήτων τους.
«Για την Marine Tours, η Εταιρική Υπευθυνότητα σηματοδοτεί την βαθύτερη ανάγκη του να κάνει όχι απλά «το σωστό», αλλά να συμπεριφέρεται ως οργανισμός υπεύθυνα, απέναντι στην κοινωνία. Περίτρανη απόδειξη της δέσμευσής της να συμβάλει ενεργά στην ευημερία των κοινωνιών που δραστηριοποιείται, αποτελούν τα απτά αποτελέσματα που φέρει στους τρεις στρατηγικά επιλεγμένους πυλώνες του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: περιβάλλον, παιδί, εκπαίδευση» τονίζει  ο Κων/νος Γ.Οικονόμου.
Με την πεποίθηση  ότι η πρόσβαση στην «κοινωνία της γνώσης», προωθεί την ανάπτυξη του επιχειρηματικού κόσμου, συμβάλλοντας κατ’ επέκταση στην συνολική κοινωνική πρόοδο, η Marine Tours επενδύει συστηματικά στον τομέα της εκπαίδευσης.
Από το 2013  άρχισε να διοργανώνει το ναυτιλιακό συνέδριο με τίτλο «Trends in Crew Management». Το σεμινάριο διεξάγεται από καθηγητές και ειδήμονες στον τομέα της Ναυτιλίας, καθώς και επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις στη Διαχείριση Πληρωμάτων και Ανθρώπινου Δυναμικού.
«Η ποιοτική ενημέρωση και εκπαίδευση αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της γνώσης, που διευρύνει το νου και ανοίγει τους ανθρώπινους ορίζοντες. Με πλοηγό της την πεποίθηση αυτή, η Marine Tours υπερήφανα διοργανώνει  το συνέδριο αυτό.  Γιατί για εμάς, η γνώση είναι ο Πλούτος με την διαχρονικότερη αξία» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
«Χάρις στην εξειδικευμένη ομάδα διαχείρισης εταιρικών πελατών η οποία διαθέτει πλήρη γνώση και κατανόηση των απαιτήσεων των επαγγελματικών ταξιδιών, η εταιρεία έχει αναδειχθεί σε θεμελιώδη συνεργάτη, ανταποκρινόμενη σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς, παρέχοντας παράλληλα αξιόπιστες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες» εξηγεί ο Κωνσταντίνος Γ.Οικονόμου: 
«Με ένα δίκτυο γραφείων σε στρατηγικά σημεία και επιχειρηματικά κέντρα στην Ελλάδα, συνεργαζόμενη με αξιόπιστους, τοπικούς και διεθνείς συνεργάτες, η Marine Tours βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της, όπου και αν την χρειάζονται, όταν την χρειάζονται».
Όσο αφορά στα μελλοντικά σχέδια αποκαλύπτει:
« Η  εταιρεία ήδη σχεδιάζει και είναι έτοιμη να παρουσιάσει εντός του 2015,  μία πρωτοποριακή εφαρμογή για περιβάλλον iOS &  Android μέσα από την οποία οι πελάτες της θα βιώσουν μία αναβαθμισμένη εμπειρία υπηρεσιών.
Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή “traveler trip view” θα προσφέρει άμεσα και με ακρίβεια όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά ταξίδια και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που θα απολαμβάνει κάθε επιβάτης,  ενώ μέσω του “traveler tracker”-(εντοπισμός ταξιδιώτη)  η Marine Tours  θα επενδύσει περαιτέρω στην μεγιστοποίηση της  ασφάλειας των πελατών της σε όποια σημείο της γης και αν βρίσκονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.